Onderwerp: Oma's kwarktaart
Dit recept zit al generaties bij ons in de familie, en wordt bij elke verjaardag op tafel gezet. Is erg makkelijk om te maken en erg fris en lekker.
Benodigheden
Beker (250 ml) verse slagroom
150 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
500 gram magere franse kwark
6 gelatine blaadjes
Pak lange vingers
2 kleine potjes mandarijnen partjes
Ronde springvorm met magarine in vetten en de bodem met lange vingers bekleden (suikerkant naar beneden)
Dan de slagroom met de basterd en vanillesuiker mixen totdat hij niet meer loopt.Daarna de kwark erbij mixen.
De gelatineblaadjes in handwarm water leggen. Daarna het vocht van 1 potje mandarijnen opvangen en aan de kook brengen, dan de zacht geworden gelatineblaadjes in oplossen en roeren tot de vloeistof weer helemaal helder is geworden. Dit voldoende laten afkoelen. Dit gaat sneller als je de pan in een bakje koud water zet.
Als dit afgekoelt is de uitgelekte mandarijnen door de slagroom roeren (niet met de mixer want dan krijg je allemaal kleine stukjes) en dan het gelatine mengsel er doorheen roeren.
Dan komt de truc om heel rustig het mengsel op de lange vingers te storten, als je het te snel doet dan komen de lange vingers boven drijven. Maakt voor de smaak niet uit maar is minder mooi. Het mengsel eerst op een schuimspaan laten vallen wil ook helpen.
Dan een hele nacht in de koelkast laten opstijven.
Eventueel decoreren met mandarijnen partjes en slagroom.
Eet smakelijk