De taart kán enorm lekker fris zijn, mits:
- je dun uitrolt. liefst 2, max 3 mm dik, maar dat doen maar weinig mensen. Dat vraagt ook iets meer oefening.
- je goede marsepein gebruikt. Fondant is nóg zoeter en van een slecht merk (in mijn ogen funcakes) ook nog eens mierzoet chemisch.. (Ik gebruik Zeelandia marsepein). Ik vond de funcakes marsepein ook ook te weëig zoet.
- Meringue botercreme is luchtiger én lekkerder dan botercreme. Nog steeds wel zoet trouwens.
- Én dus vooral je vulling fris houden. Lemoncurd, yoghurtbavarois, vers fruit. Limoenschilletjes erdoor..
Ook in jam zit vaak al heel veel suiker..
- Tremperen met een siroopje met o.a. citroen-of limoensap.
- Zelf gemaakt is vaak ook lekkerder dan uit een pakje, waar vaak teveel suiker en chemische troepjes aan worden toegevoegd om te compenseren voor de wat vlakkere smaak van een pakje. Maar dat is mijn persoonlijke mening.. Zelfs in een Mona-kwarkmousse zit veel meer suiker dan als je het zelf maakt.
Ik maak dus iets meer werk van de binnenkant van mijn taart, maar bij mij zijn mijn eters allemaal erg tevreden... en laat niemand wat liggen op zijn bordje.