1

Onderwerp: Taart maken, wanneer wat

Hoi

Ik wil zondag een taart afhebben voor een feestje.
Maar ik wil m liefst zsm maken, omdat ik t de komende dagen nog druk krijg.

De vulling word aarbeienkwartaart van mona
en wittechocolade yoghurtvulling

Wanneer kan ik t beste wat doen? Of hoelang kan ik m houdbaar houden in de koeling?
Alvast bedankt voor de tips

2

Re: Taart maken, wanneer wat

Tsja dat ik natuurlijk helemaal afhankelijk hoe snel je bent met het maken van een taart en hoeveel tijd je hebt op een dag.
Ikzelf zou vrijdag gaan bakken en de vulling(en) maken en dan zaterdag snijden, vullen, afsmeren, bekleden en decoreren. Dan in de koelkast tot zondag. Dan weet je zeker dat je verse taart hebt.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Taart maken, wanneer wat

ja tijd is dus een beetje het probleem.
Zoals ik het nu wil doen is
morgenochtend de biscuit bakken
morgenavond vullen en afsmeren
za avond bekleden en decoreren..

Kan dat?

4

Re: Taart maken, wanneer wat

Pegs schreef:

ja tijd is dus een beetje het probleem.
Zoals ik het nu wil doen is
morgenochtend de biscuit bakken
morgenavond vullen en afsmeren
za avond bekleden en decoreren..

Kan dat?

Zo heb ik het ook al vaak gedaan.
Wanneer het biscuit gebakken en afgekoeld is, doe ik die in huishoudfolie, gewoon op het aanrecht laten staan dan.
Bij het opensnijden kijk ik altijd of die eventueel wat droog is, indien wel, dan even tremperen met een siroopje. Dan vullen en afsmeren en zo de koelkast in.
Daarna de gedecoreerde taart ook weer de koelkast in.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com