Onderwerp: joconde patronen
ik zou graag zo'n patronen op myn cake willen krygen,
is dit met sheets of moet ik een deel van het beslag eerst kleuren, daarna op een plaat doen, invriezen en daarna de rest erop doen en dan pas bakken??
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » joconde patronen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik zou graag zo'n patronen op myn cake willen krygen,
is dit met sheets of moet ik een deel van het beslag eerst kleuren, daarna op een plaat doen, invriezen en daarna de rest erop doen en dan pas bakken??
Ik weet het niet precies maar zal het vanavond aan mijn zoon vragen die heeft het wel gedaan op zijn werk.
Geen idee maar wel heel grappig
ik denk dat dit er gewoon later opgestempeld is
zeker die aardbeitjes en de stippen
(bij de aardbeitjes kun je zien dat het niet door en door is )
Van de aardbeitjes weet ik het niet maar de streep en stip patronen worden met gekleurd biscuitmix in hele dunne laagjes gebakken.
Van die grote plakken worden weer reepjes gesneden en dat komt als buitenlaagje om het gebakje heen zodat het lijkt dat het hele gebakje gestreept is.
http://admin.beko-benelux.nl/uploadedfiles/2537.jpg
Ik hoop dat hij het vanavond beter uit kan leggen hahaha
Heb op internet nog snel wat how2 gevonden.....lijkt me supergaaf om eens te doen....
Volgens mij wel duidelijk te zien hoe het gaat.
http://dailydelicious.blogspot.com/2011 … ge-48.html
en
http://www.bakersroyale.com/basic-bakin … ile-paste/
http://www.notquitenigella.com/2011/01/ … uary-2011/
Als ik goed gelezen heb is dit geen biscuitmix, maar sponge/genoise beslag (gesmolten boter erbij) zij noemen het jocondo wss omdat er notenmeel in zit. Het moet ook flexibeler zijn vandaar de boter.
Vanwege mijn dieet werk ik altijd met half meel (gv) en half amandel/hazelnoten meel.
Ik moet zeggen dan is het dieet echt geen straf hoor
super lekker
Patroontjes gaan we proberen.
dit ziet er leuk uit.
Ik ben ook wel nieuwsgierig
Heb de choco versie geprobeerd te spuiten, van dat originele spaanse recept voor de decoratie.
Het was zo stug dat de Jamin plastic spuitzak spontaan plofte
Toen maar vol gespateld en wat strepen erin.
Cake in kleine ovenschaaltjes, met plastic folie, gedaan, die witte kleine bakjes
En gevuld met yoghurt/roomkaas/abrikozen+gelatine.
Morgen word er geproefd.
Weet nu al dat de vulling te dun was en dus ook aan de buitenkant zit
ik zou een stencil maken met gaatjes en met een dun chocoladebeslag deze DUN over het stencil strijken. stencil verwijderen
oven op 200 graden en zo'n 4 minuutjes bakken.
uit de oven halen, normaal kapselbeslag zo'n halve cm dik erover strijken, en weer 5 minuten bakken op 200 graden.
repen hiervan snijden. een patisse kook/bakring met huishoudfolie aan de binnenkant bekleden. de reep aan de binnenkant aanbrengen met het dessin aan de buitenkant, vullen met een creme of bavaroise, invriezen en klaar!
de strepen met een kartelkrabber over bakpapier strijken en zoals hierboven herhalen
je kunt ook de kartelkrabber heen en weer wiggelen voor een wavy kleurstreepeffect
voor de dikke strepen zou ik eerst schilderstape op het bakpapier plakken, dan kleurbeslag strijken. de schilderstape wegtrekken en herhalen als hierboven.
ook kun je kleurbeslag in een spuitzak doen en een klein gaatje afknippen en andere patronen spuiten.
andere sjablonen maken en hierover strijken etc.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » joconde patronen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.