Onderwerp: Witte marsepein.......
Smaakt en werkt de witte marsepein hetzelfde als de gekleurde marsepein?.
Ik maak graag witte taarten maar vindt de fondant veel te zoet smaken.
Wie heeft ervaring?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Witte marsepein.......
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Smaakt en werkt de witte marsepein hetzelfde als de gekleurde marsepein?.
Ik maak graag witte taarten maar vindt de fondant veel te zoet smaken.
Wie heeft ervaring?
Ja, werkt en smaakt hetzelfde. kan zijn dat de kleuren rood en zwart wat zachter zijn omdat daar veel kleurstof in zit.
Je zou ook een combinatie kunnen maken van marsepein en fondant. Krijg je marsefond en dat is veel minder zoet dan fondant.
Het proberen waard lijkt mij.
Ja. Is misschien wat droger/korreliger door de kleurstof die erin zit, maar is goed te gebruiken. Ligt uiteraard ook aan het merk. Ik heb alleen de voorgekleurde witte van funcakes gebruikt.
Eventueel kun je wel marsefond maken, als je twijfelt. Dat is een mengsel van marsepein en fondant, met andere woorden the best of both worlds: soepelheid/verwerkbaarheid van de fondant, smaak van de marsepein.
Maar vergis je niet: marsepein is ook zoet; sommige mensen vinden het nog wel zoeter dan fondant. Alleen heeft marsepein een uitgesproken amandelsmaak, waardoor het minder nadrukkelijk naar suiker smaakt.
Ik heb al met witte marsepein puur gewerkt en gemengd met fondant qua smaak maakt het elkaar weinig - vinden wij - maar qua verwerkbaarheid is marsefond veel prettiger.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Witte marsepein.......
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.