1

Onderwerp: Fruit ganache

Ik zat net te kijken naar rudolph's bakery. Daar liet hij een recept zien voor ganache met frambozen puree. Het klonk echt super lekker.
Nou was dit een recept wat best veel werk was.
Ik heb op internet gezocht naar een soort gelijk maar iets makkelijker recept en er zijn ook mensen die de fruitpuree gewoonweg bij de slagroom doen.

Nou is mijn vraag of je de fruitganache ook kunt gebruiken om af te smeren? Of zou de fondant/marsepein door het extra vocht van het fruit gaan smelten?

2

Re: Fruit ganache

Ik zou het niet doen, idd omdat fruit toch water bevat.
Misschien een keer uitproberen dan weet je het zeker  ;)

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Fruit ganache

Ik zal het eens bij een klein taartje voor mezelf proberen. Als vulling ga ik hem in iedergeval zeker gebruiken.

4

Re: Fruit ganache

Ben benieuwd. Houd je ons op de hoogte?  :Y

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

5

Re: Fruit ganache

Zeker, maar het duurt waarschijnlijk nog wel even voor ik weer een taartje kan maken. De jarige zijn net allemaal geweest. :(
En zomaar taartjes zijn niet goed voor de lijn, dus met mijn vriend afgesproken dat we dat niet meer doen.

6

Re: Fruit ganache

Heb dit weekend een taart gevuld met chocolade ganache met daar doorheen frambozen puree.
Dit was echt super lekker! Ik heb afgesmeerd met gewone ganache en dat ging prima.
Het is zeker voor herhaling vatbaar.