Re: [HOWTO] Strakke onderkant!
ik maak heel dikwijls een boltaartje, maar hiervoor kan ik die omkeertruc dan toch niet gebruiken ofwel??? Maar bij mijn vlogende "platte" taart ga ik het zeker en vast proberen.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [HOWTO] Strakke onderkant!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik maak heel dikwijls een boltaartje, maar hiervoor kan ik die omkeertruc dan toch niet gebruiken ofwel??? Maar bij mijn vlogende "platte" taart ga ik het zeker en vast proberen.
Ik doe het altijd op die manier haahah.
Alleen ik leg tegen de taart een dunne snijplank van Ikea,dus hoef verder niets in te smeren met criscoWil eventueel de volgende keer wel foto's ervan maken mocht daar belang bij zijn??
Graag!!
Mamav2Boys schreef:Ik doe het altijd op die manier haahah.
Alleen ik leg tegen de taart een dunne snijplank van Ikea,dus hoef verder niets in te smeren met criscoWil eventueel de volgende keer wel foto's ervan maken mocht daar belang bij zijn??
Graag!!
Moet volgende week een aantal taarten maken dus zal het meteen doen..........als ik het niet vergeet
O, ik hoop zo dat ik nu ook eindelijk eens strakke taarten krijg. Ik ben niet bang voor het omkeren, ik wil gewoon ALLES proberen, want zoals het nu is, ziet het er niet uit. Kan dus niet fout gaan haha
Op zn kop draaien blijft inderdaad eng.. ik heb het ook 1 keer gedaan maar dan net op een iets andere manier, zoals ik dacht dat hij niet uit elkaar zou kunnen vallen
Dus misschien om te proberen voor diegenen die het nig niet durven:
De taart bekleed, fondant afgesneden met een randje 'teveel', bakvorm (waarin de taart gebakken is) met op de bodem een bakpapiertje over de taart heen zetten, dan omdraaien, snel de onderkant er onder plakken en de taart weer omdraaien, bakvorm er voorzichtig afhalen..
Op deze manier heb je dan wel klein een extra randje fondant onder je taart, maar als ik het goed begrijp zit dat er bij de bovenstaande manieren ook toch?
Ik ga het toch ook eens proberen hoor!Al zal de eerste keer toch een taartje voor onszelf zijn,voor alle zekerheid!
Bedankt voor de tip!
Grtjs,Marie.
reneebr schreef:isabel-le schreef:Maarree...pas op met crisco als je nog icing wilt gebruiken. Want die 2 "bijten"elkaar een beetje! Oftwel je icing wordt dan dun!
Crisco? Waar gebruik je dat voor dan? Bij het snijden gebruik ik dat namelijk niet
Als je de omkeertruc gebruikt dan moet je crisco gebruiken omdat de bovenkant van de taart anders blijft plakken aan de omdraaiplank. Dat is dus niet zo handig als je icing op je taart wilt gebruiken, omdat die twee elkaar bijten.
Ik draai de taart ook om (niet voor de superstrakke onderkant, maar da's een andere verhaal) en gebruik daarvoor een cakeboard. Heb die in een paar maten liggen die specifiek alleen voor het omdraaien gebruikt worden.
Gewoon snel zijn, dan heb je geen crisco nodig!
Ik ga het toch ook maar een keer proberen...
Er zijn dus zat mensen die het doen, moet het bij mij toch ook goed gaan?
Die cakeboard vind ik wel een handige tip, ik laat weten hoe het ging!
Ik doe het altijd op die manier haahah.
Alleen ik leg tegen de taart een dunne snijplank van Ikea,dus hoef verder niets in te smeren met criscoWil eventueel de volgende keer wel foto's ervan maken mocht daar belang bij zijn??
Moet zeggen dat ik je taarten super strak vind, heb even op je website gekeken dus ik ben ook benieuwd naar de foto's
Ik ben ook benieuwd naar foto's.
Ik heb het namelijk ook geprobeerd, en euhm, mijn hele zijkant liet los, het werd een drama... Uiteindelijk wel weer redelijk strak gekregen, maar toch...
Ik heb het ook geprobeerd, heb hem op een plankje trespa gelegd ipv een glaze plank (gekregen van mijn papa, gebruik ik als onderbord). Was alleen de crisco vergeten, maar toch prima gelukt. zag er mooi strak uit.
Dus bedankt voor de tip.
Mamav2Boys schreef:Ik doe het altijd op die manier haahah.
Alleen ik leg tegen de taart een dunne snijplank van Ikea,dus hoef verder niets in te smeren met criscoWil eventueel de volgende keer wel foto's ervan maken mocht daar belang bij zijn??
Moet zeggen dat ik je taarten super strak vind, heb even op je website gekeken dus ik ben ook benieuwd naar de foto's
Oohhh sorry!!...........ik ben dat helemaal vergeten
Moet deze week nog wel taarten maken.
Zal het meteen ff aan mijn man zeggen dat hij mij eraan moet helpen denken
zeker een tip die ik ga mee nemen.
ga over een paar weken en bruidstaart maken en die wordt natuurlijk het mooist als hij straks is.
gerdad schreef:Mamav2Boys schreef:Ik doe het altijd op die manier haahah.
Alleen ik leg tegen de taart een dunne snijplank van Ikea,dus hoef verder niets in te smeren met criscoWil eventueel de volgende keer wel foto's ervan maken mocht daar belang bij zijn??
Moet zeggen dat ik je taarten super strak vind, heb even op je website gekeken dus ik ben ook benieuwd naar de foto's
Oohhh sorry!!...........ik ben dat helemaal vergeten
Moet deze week nog wel taarten maken.
Zal het meteen ff aan mijn man zeggen dat hij mij eraan moet helpen denken
Afgelopen week heb ik er foto's van gemaakt,maar dan zie je alleen een taart op de kop en een taart op de goede onderplaat ahah
Dus wil komende week even proberen of mijn man foto's kan gaan maken als ik het doe........of misschien een heel kort filmpje haha
Heb vandaag heel hard BARBATRUUK geroepen en ja hoor... nog niet helemaal goed maar veel beter!!!
THANX
Ik ga het ook zo eens proberen.Moet voor zaterdag de verjaardagstaart van mn jongste zoontje maken.
Als jullie iets horen godveren en schelden,dan ben ik bang dat de barbatruc niet goed heeft gewerkt bij mij.
De volgende keer ga ik alleen (proberen) de marsepein die onder de taart komt te zitten, wat dunner te krijgen... buigt misschien wat gemakkelijker om...
Goed idee! Moest erg lachen om je barbera truuk! hi hi
hallo ladies
ikben hier pas nieuw en wat heb ik me een breuk gelachen om deze barbatruuk!!
ik heb hem gisteren uitgeprobeerd, 20cm taartje bekleed, bakpapier erop en op zn kop gezet, fondant eronder afgewerkt en weer terug op zn normale stand en ik moet zeggen, het heeft er nog nooit zo strak opgezeten!
super advies! zeer zeker de moeite waard om te proberen!
In principe doe ik hetzelfde wanneer ie niet in 1 x strak zit aan de onderkant maar dan ZONDER de taart om te keren.
Ik pak een bot rond mesje (zo'n mesje voor smeerkaas, heb de mijne ooit bij frico gekregen) En met een soort scheppende beweging duw ik dan zo het laatste randje marsepein of fondant voorzichtig onder de taart. Dan nog een laatste keer met de smoother langs de rand en klaar.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [HOWTO] Strakke onderkant!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.