1

Onderwerp: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

Hallo allemaal ,

ik ga binnenkort petit fours maken en nu wil ik graag i.p.v.
marsepein een glazuurlaagje . Zo'n lekker "knapperige "...
Ik maak de glazuur zelf door poedersuiker met bosvruchtensiroop te mengen.

nu mijn vragen ....

hoe dik moet de glazuur zijn ?

moet ik de cake eerst afmeren met bc of abrikozenjam o.i.d.
om doorschijnen van het biscuit te voorkomen en zodat het gelijk lekker blijft plakken  ?

Met de zoekfunctie vond ik geen antwoord  :/

Bedankt alvast voor je antwoord en hartelijke groetjes !

2

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

En ik lees graag mee

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

3

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

http://www.youtube.com/watch?v=t7WI6H6U … mp;list=UL

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

4

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

Dank je wel Connie ,

ik weet nu dat je crisco moet gebruiken en de petit fours even
in moet vriezen .....

Ik ga het zeker op die manier proberen !

Groetjes !

5

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

Van mij ook bedankt.
weer weetjes erbij

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

6

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

Hoihoi!

Ik lees ook even mee en heb het filmpje bekeken. Ik maak voor een bruiloft van die Silverwood kleine hartjestaartjes, met wat laagjes vulling (gele room, chocopasta en aardbeienjam). Nu wil ik de buitenkant mooi egaal wit hebben. Zou dat ook op deze manier kunnen met glazuur. Het lijkt me lastig met fondant te doen....

Groetjes!

7

Re: Petit fours glazuren .....tips gevraagd

Tof, die filmpjes!
Alleen vreselijk hoe die Amerikanen een mooi woord als "petit fours" kunnen laten klinken "peutte foor"...

Is die vloeibare fondant naar het recept van Peggy Porschen?

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com