1

Onderwerp: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

Hallo dames,

Ik ben het helemaal kwijt, ik heb al even geen taart meer gemaakt en ik weet toch niet meer hoe een luchtige goede basis cake te maken.
Voor een 26cm en een 20 cm cake, ik heb de biscuit mix.
Heb ooit een keer gedaan wat er op de achterkant stond maar dat was echt niet goed, werd ie veel te hard van.
Dus wie heeft een goed recept voor de biscuitmix voor de basis?
Thanks!  :D

2

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

Als ik de kant en klarre mix gebruik volg ik de gebruiksaanwijzing en die mislukken nooit!
(ik gebruik Bakels en Funcake)

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

3

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

Wil je nou cake of biscuit hebben?

4

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

Als je op tabellen (links in beeld) klikt vind je de schema's voor de gewone biscuit en de funcakes mix

5

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

thanks dames, ik zal daar kijken. Ik heb de funcakes verpakking van de biscuitmix.
Ik ga een 26cm ronde taart maken en een 20 cm taart. thanks!

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

wat vaak helpt is eieren even 15 min in warm water leggen ipv koud gebruiken. En dus echt 8/10 min kloppen op hoge stand en dan nog 2 min op laagste stand.

Succes !

7

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

:nooo  niet gelukt :( ik ga het weer opnieuw proberen dadelijk.
Ze komen maar niet omhoog! Ik heb maar een dikte van 3 cm ipv 7! wat doe ik toch fout!?
Oven op boven en onder warmte, 180 graden, half uurtje. Alles op kamertemp. lang mixen, 2 min laag namixen.
Vorige 2 taarten? Geen probleem.
Nou..ik snap er niks meer van, alle tips welkom!

8

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

Mix je met een handmixer of met een keukenmachine?
Hoe ziet je beslag er uit als het gemixt is?

9

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

misschien temperatuur in fases opvoeren? dat werkt hier heel goed.

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

10

Re: Biscuit mix cake...ik weet het niet meer!

rorico schreef:

misschien temperatuur in fases opvoeren? dat werkt hier heel goed.

Ja wilde ik ook al voorstellen, bv 10 min op 150, 10 min op 165 en 10 min op 180
maak anders een een foto van je taart als ie uit de oven komt.
Waar woon je?

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591