1

Onderwerp: slagroom/ganache houdbaarheid vraag

Hai allemaal,

Ik weet ..er is al veel overgeschreven.. ik heb al veel gelezen, maar ik snap t ff niet meer hoor.

Bij de *in te vriezen* recepten staat dat je mascrapone kan invriezen.. ook staat er dat slagroom met klopvast in te vriezen is. Nu haal ik net mijn ingevroren aangevette slagroom uit de ijskast en deze had wat vocht verloren tijdens het ontdooien in de ijskast. Na het roeren vond ik hem er zo ranzig uitzien dat ik hem weggegooid heb. Heb ik iets verkeerds begrepen?

Mascrapone had ik ingevroren met doosje en al. Ik hou altijd zo veel over van zo een verpakking, nu ziet deze er ook te ranzig uit om weer te gebruiken. Kan t nu wel ingevroren worden terwijl het nog niet verwerkt is.. of kan t alleen verwerkt ingevroren worden?

Gisteren ganache gemaakt volgens t niet te mislukken recept hier op de site.. alleen.. ik heb de slagroom tegen de kook aangehouden ipv laten koken. De laatste keer dat ik hem liet koken terwijl ik ganache maakte kreeg ik witte schilfertjes erin.
Hoe lang is deze taart nu houdbaar?

Kortom..confussion everywhere...

Conclusie
Is aangevette slagroom nu wel los in te vriezen of alleen in een taart?
Is mascrapone onverwerkt in te vriezen?
Hoelang is een genache taart houdbaar?

Thanx.. Ik kom er ff niet uit

..

Re: slagroom/ganache houdbaarheid vraag

Als slagroom vocht loslaat na het vriezen is de slagroom te ver opgeklopt.

Als je zondigt zondig dan lekker

3

Re: slagroom/ganache houdbaarheid vraag

ok..dat wist ik niet.

Ik klop altijd met de mixer totdat ik de kom boven mijn hoofd kan houden zonder dat ik onder de douche moet... maar dat is te lang dus?

Re: slagroom/ganache houdbaarheid vraag

Ja dat is te lang :Y
Slagroom moet je heel rustig opkloppen.
Het is goed als de slagroom een beetje weerstand heeft als je er met je vinger erop drukt.

Als je zondigt zondig dan lekker