Onderwerp: Advies gevraagd m.b.t. bruidstaart
Hoi allemaal,
Ik ga mijn eigen bruidstaart (stapeltaart) maken, en nu dacht iK: om stress te voorkomen ga ik vooruit werken. Ik heb nog 2 weken hoor, maar de zenuwen beginnen op te spelen.
Als ik nu mijn taarten vast bak, vul en bekleed en dan invries, dan kan ik de rest van de week rustig werken aan de decoratie. Dan haal ik de taart een dag voor de bruiloft uit de viezer, stapel deze bevroren op elkaar en ga dan decoreren. Dan naar de zaal brengen en daar in de koeling tot de volgende dag en dan 2 uur voor aansnijden in de koeling.
De vraag is: Kan dit wel? Of kun je een bevroren taart beter niet decoreren? Of erger nog, als ik hem bevroren stapel zakt ie dan in bij ontdooien?
De vulling is aarbeien vlaaivulling en champagne botercreme en ik bekleed met fondant, of zal ik eerst marsepein doen en daarna fonfant?
Of zouden jullie het anders aanpakken? Alle advies is natuurlijk welkom.