Onderwerp: Kaneelbroodjes
Als ik deze broodjes maak maak ik er altijd maar 6. en ik maak de broodjes in een muffintray
Ik maak van de andere helft van de broodmix wat gewone witte bolletjes.
Voor 6 kaneelbroodjes
1/2 pak witte brooddeeg + benodigde ingredienten (400 g pak)
vulling
+/-100 gr lichtbruine basterdsuiker
+/-100 gr suiker
2 eetlepels kaneel (of meer naar smaak)
beetje geklutst ei
saus
50 gr boter
50 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr suiker
Brooddeeg kneden volgens verpakking en een kwartiertje laten rijzen.
De boter smelten en vermengen met de beide suikers. dit verdelen over de 6 bakjes in de muffinvorm.
Het brooddeeg doorkneden en uitrollen tot een plak van ongeveer 50 cm lang bij 30 cm breed.
Het deeg beleggen met het suiker/kaneel mengel (ik bedek het deeg met een dun laagje en wat ik over heb gebruik ik de volgende keer wel weer), maar wel 2 a 3 cm overlaten en de onderste rand besmeren met ei.
Dit oprollen tot een rol en verdelen in 6 stukken van 5 cm.
Deze rolletjes op zijn kant in het boter / suiker mengel zetten en nog een uurtje laten rijzen op een warme plek.
Dan 25 minuten op 220 graden in de ovenlaten bakken. (er kan wat van het boter / suiker mengel uitlopen).
Na het bakken uit de oven halen en een minuutje of 5 in de vorm laten staan.
Dan met de saus naar boven op een bord / schaal zetten en de rest van de saus over de broodjes verdelen.