1

Onderwerp: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

Ik wil een aantal kleine taartjes bakken, maar heb maar 1 taartvorm. Nu vroeg ik me af of ik biscuit mix kan maken (met water en eieren) voor  4 taartjes en  dan 1 voor 1 mijn taartjes bakken? Of gaat het dan niet goed met de luchtigheid?
Hoop dat mijn vraag beetje duidelijk is :o

Zoete groetjes, Inti

Re: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

lees even mee...zou dat ook willen. Zelf nog nooit gedaan, gevoelsmatig denk ik dat het niet kan, maar weet het niet zeker...

Enjoy the little things in life.
Someday you'll realize they were the big things.

Re: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

Nee, helaas dat kan niet voor een mooi luchtige en hoge taart. Eigenlijk begint er na 5 minuten al lucht uit je biscuitbeslag te gaan. Je moet de taart dus vrij snel na het opkloppen van de eieren in de voorverwarmde oven doen, zodat hij niet langzaam aan inzakt..

4

Re: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

Klopt. Ik heb ook eens twee taartjes achter elkaar gebakken met hetzelfde beslag. Zat zo'n 45 minuten tussen. Maar er zat een duidelijk verschil tussen de twee. De biscuit scheelde overigens geen cm in hoogte of zo maar de structuur was toch anders. Ik kies er toch voor om het apart te doen  :Y

5

Re: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

fijn dat ik het weet, zat ook met deze vraag.
Tot nu toe gewoon maar apart gedaan.
blijven doen dus haha

I may not be perfect, but i'm always me

6

Re: klaargemaakt biscuit 'beslag' bewaren

Ok dank jullie wel. Dan maar apart maken want wil wel mooie hoge biscuit :D

Zoete groetjes, Inti