Onderwerp: Groningse Poffert
Hierbij het recept hoe wij thuis poffert maken.
hier zijn heel eel verschillende recepten voor zo maakte mijn andere oma dit altijd met beschuiten. Ik kan helaas niet meer vragen hoe.
dit wordt bij ons gegeten als warme maaltijd. als nagerecht eten wij daarna meestal iets van yoghurt of kwark om de zoete smaak wat te neutraliseren.
Poffert
Ingrediënten:
500 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr cakemeel
4 eieren
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
300 gr rozijnen
Zo nodig wat melk
100 gr boter
Basterdsuiker
500 ml melk
Bereidingswijze:
Laat de rozijnen wellen.
Bakmeel en cakemeel in de kom doen, eieren en zout erdoor doen.
Mengen met de deeghaken.
Rozijnen erdoor mengen.
Kijken hoe droog het deeg is en zo nodig wat melk toevoegen.
Het deeg moet ongeveer zo dik zijn als een gemiddeld brooddeeg.
Poffert vorm goed invetten ook in het midden.
Deeg in de vorm doen en ongeveer anderhalf uur laten koken in een pan met water.
Sausje.
Boter in de pan smelten met wat basterdsuiker.
Hier melk bij toevoegen tot dat het goed smaakt.
Er dit aan de kook brengen.