1

Onderwerp: planning ganache taart

ik heb een vraagje.
ik ga binnenkort een taart maken die ik wil bekleden met ganache.
Nu heb ik hier op het forum een geweldige how to gevonden voor het gieten van ganach. Toch had ik nog een paar vraagjes wat betreft tijd.

hoelang moet ik de ganche af laten koelen voor ik de eerste laag kan gieten?
En hoelang duurt het ongeveer voordat de lagen ganache droog zijn op de taart eer je de volgende laag kunt gieten?

ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik wil de taart het liefst maandag avond maken (moet gewoon werken), maar als het heel lang duurt moet het zondag al. De taart is voor mijn verjaardag dinsdag!

alvast bedankt voor de reacties.

2

Re: planning ganache taart

Smeer je de taart ook af? Want als je hem lich afsmeerd, hoeft je minder ganache te gebruiken en ik denk dat je dan met twee keer klaar bent. In tussentijd even in de koeling zetten.

Als ik jou was ging ik een keer voor het avondeten ganache gieten en na het avond eten nog een keer. Heb je ook nog tijd om hem te versieren daarna en hij staat klaar voor dinsdag.

Volgens mij word de ganache niet "droog", maar alleen "dik".

Succes en een fijne verjaardag :thumb:

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

Re: planning ganache taart

Ja smeer mijn taart ook af!
Gaat de chocolade niet zweten als hij uit de koeling komt?
Ik hoop dat het gaat lukken allemaal. Moet gewoon werken helaas!

4

Re: planning ganache taart

Als je je taart afsmeerd, hoef je niet veel ganache er over te laten lopen. Ik denk dat de chocolade wel gaat zweten als hij uit de koeling komt, als je hem er langer in zet, maar om even stijf te worden zal die denk ik niet gaan zweten.

Als je je taart zondagavond afgesmeerd in de koeling zet dan kun je hem maandag met ganache bewerken.

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/