1

Onderwerp: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

Gisteravond heb ik voor het eerst een poging gedaan om koekjes te versieren met royal icing (mix van Funcakes). Ik heb eerst netjes de randen gespoten, laten drogen en toen opgevuld zodat ik een mooie roze basislaag had. Het zag er allemaal prima uit toen ik naar bed ging.

Vanmorgen stond ik met heel veel zin op om verder te gaan met het decoreren van mijn koekjes. Maar toen ik beneden kwam, zaten er echter allemaal barsten in de royal icing! :( De icing was wel al helemaal hard. Wat heb ik verkeerd gedaan? Hebben jullie tips?

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Waren de koekjes misschien nog warm? Ik roep ook maar wat hoor... :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Nee, dat kan het niet geweest zijn. Ik was namelijk een beetje lui, het waren koekjes uit de supermarkt..  :o Het ging me namelijk om te oefenen met spuiten. Maar misschien is dit mijn straf wel.. hihi..

Maar goed, ik baal wel!

4

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Ik denk dat je je royal icing te sterk opgeklopt hebt. Royal icing is eigenlijk goed mengen tot het stevige pieken zijn. Als je te lang klopt, komt er teveel lucht in, en dan gaat het barsten.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Ok, ik heb 7 minuten (stond op de verpakking) gemixt met de handmixer met deeghaken. Zou dat te lang zijn? Ik ga zo een nieuwe poging wagen!

6

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

kijk gewoon goed naar de icing. Op een gegeven moment gaat het glimmen. Kijk of je dan pieken kunt maken, en dan stoppen.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

En wat voor koekjes waren het? Ik kan me zo voorstellen dat bij poreuze spritsjes of zo de icing ook anders werkt dan op bijvoorbeeld een zandkoekje.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Barsten in de royal icing, wat doe ik fout?

Het waren Mariakoekjes en dan de achterkant, die was mooi glad.

Maar Suuz en Kadohke, bedankt voor jullie tips! Ik ga het gewoon nog een keertje proberen en ik zal goed naar de icing kijken! Ik heb alle ingredienten om zelf koekjes te maken ook in huis, dus ik vermaak me wel de rest van deze zondag.  :Y