1

Onderwerp: beginnersvragen...help me out.

Hoi Hoi,

Ik wil graag weten hoe ik het beste kan stapelen als ik 60 punten taart moet hebben. Dus welke afmetingen bakblikken raden jullie aan?

Ik heb laatst een taart gebakken met een bakvorm van 24cm en heb hiervoor het recept gebruikt van de biscuitbeslag basis. Maar hoe zit het met deze ingredienten als de maten van het bakblik anders zijn?

En laatste vraag: bakvorm van 35cm doorsnede is dat de extra diepe vorm wat ik vaak op deze site terugvind met stapeltaarten of juist niet?

Zoveel vragen sorry, maar ben leergierig en nieuwsgierig.

Bedankt voor de hulp,

Salma

2

Re: beginnersvragen...help me out.

veel antwoorden vind je bij de how-to's :Y  en hier



http://www.tartacadabra.com/nl_main.html

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=101284

hoeveelheid beslag omrekenen naar inhoudsmaten (bakblik vol water laten lopen, hoeveelheid water meten, da's de inhoud ;) )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: beginnersvragen...help me out.

Sorry maar ik snap niet wat je bedoeld met dat is de inhoud? Want bijvoorbeeld: als ik een blakblik 2x kan vollaten lopen met water, betekent dit dan dat ik van al mijn ingredienten het dubbele toevoeg?

:rolleyes:  :/

4

Re: beginnersvragen...help me out.

Als je je bakblik vol laat lopen met water, dan kun je meten hoeveel water er in gaat (in liters). Dan weet je ook hoeveel beslag je nodig hebt (voor het basis biscuitrecept per halve liter: 1 ei+30gr suiker+30 gr bloem)

Dus bijvoorbeeld: er gaat 2,5 l water in je bakblik. Dat is dus 5 halve liters, dus neem je 5 eieren, 5*30=150 gram suiker en 150 gram bloem. Plus een beetje zout (al vergeet ik die zelf nogal eens  :s )

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

5

Re: beginnersvragen...help me out.

dank jullie wel voor de uitleg!