1

Onderwerp: botercreme-mix met welke suiker?

Hallo allemaal,

Normaal gesproken gebruik ik 1:1 botercreme voor afsmeren. Nu heb ik eens een pakje mix gekocht voor botercreme.

Kun je deze ook gebruiken voor afsmeren? Of is deze puur voor vullen? En wat voor suiker voeg je daar aan toe, fijne kristalsuiker of ook poedersuiker zoals bij de 1:1?

Alvast bedankt!

taartentessa

beginnende bakster ;)

2

Re: botercreme-mix met welke suiker?

poedersuiker!! En om af te smeren is het niet aan te raden omdat er water in zit en je marsepein/fondant er van kan smelten. Maar sommigen doen het wel.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: botercreme-mix met welke suiker?

Ahh, dankje. Dan maak ik gewoon 1:1 om af te smeren!

beginnende bakster ;)

4

Re: botercreme-mix met welke suiker?

1:1 hoeveel doe je dan 50gram roomboter en 50 gram slagroom?

Re: botercreme-mix met welke suiker?

Nee, gebruik gewone bertolli-boter (met blauwe wikkel, ongezout) 250 gram en 250 gram poedersuiker. Wat ik over houd vries ik in.

beginnende bakster ;)

6

Re: botercreme-mix met welke suiker?

taartentessa schreef:

Nee, gebruik gewone bertolli-boter (met blauwe wikkel, ongezout) 250 gram en 250 gram poedersuiker. Wat ik over houd vries ik in.

Waarom vries je dat in?
In de koelkast is het zonder restjes biscuit gewoon houdbaar tot de datum die op de boter/poedersuiker staat.

7

Re: botercreme-mix met welke suiker?

Karin09 schreef:

In de koelkast is het zonder restjes biscuit gewoon houdbaar tot de datum die op de boter/poedersuiker staat.

Dat ben ik niet met je eens. Het is dan een bewerkt product geworden, waarbij je verontreinigingen hebt doorgemengd. En dan bedoel ik niet biscuit maar gewoon de gisten e.d. die in de lucht zweven. Het is dus veel korter houdbaar geworden.

8

Re: botercreme-mix met welke suiker?

creabea schreef:

1:1 hoeveel doe je dan 50gram roomboter en 50 gram slagroom?

nee, boter en poedersuiker. Geen slagroom hoor!

If life gives you lemons, make lemoncurd.