Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » wie o wie weet dit?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
er staat een hele duidelijke how to in het topic.
Kijk maar eens bij het topic how to openslaande taart
succes.
Hoi Crea Bea, op het how to deel van het forum kun je vinden hoe je allerlei dingen kan doen.
Openslaande punten staat ook in de lijst;
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=40989
thanks super duidelijke uitleg ook! helemaal top
ik heb er nog een vraagje over
ik zie dat er een stuk (bak)papier wordt gebruikt maar waneer en hoe doe je dit er tussen of iets want dat snap ik niet
dat leg je bovenop de eerste laag (ik had dubbbelgevouwen bakpapier om zo weinig mogelijk te zien van de snijranden)
ik heb zelf 1e laag (bij mij paars) bijna de grootte van de bovenkant van de taart gedaan en nog bijgewerkt met botercreme zoals bij Adrienne haar HowTo, toen bakpapier er op gelegd (geknipt iets groter dan de ronde die je wilt overhouden in het midden en er een klein gaatje ingemaakt in het midden, zodat je het er later goed vantussen kunt halen)
Toen heb ik de binnenste kleurlaag (roze) los op de taart gelegd, ter grootte van de bovenkant taart, en daarna pas de taart helemaal bekleed met de kleur die over de hele taart gaat. (wit)
ik heb vervolgens een rondje van bakpapier geknipt ter grootte van de ronde die ik wil insnijden, dit dubbel en dubbel gevouwen (zo onstaan 8 vouwen), weer terug openvouwen en 1 vouw ingeknipt tot het midden.
Toen het midden taart bepaald en daarin een speld geprikt (dit kon bij mij omdat ik toch een Kitty over het prikgaatje kon leggen...), bakpapier rond speld geschoven en de eerste snee gegeven in het streepje wat ik had ingeknipt.
Toen het rondje bakpapier gedraaid totdat de tweede (dichte) vouw bij mijn 1e snede zat, enz tot je de hele ronde hebt gehad.
Als het goed is heb je zo 8 gelijke punten kunnen snijden...
Succes, hieronder zie je mijn 1e keer, wat was dat insnijden spannend zeg....
Ik heb overgigens geen idee hoe dit met marsepein gaat, hier is fondant gebruikt...
ps: ik heb voor het insnijden een scherp puntmes gebruikt, dat ik voor elke snede goed schoon, warm en droog maakte...
Bij mij ging het zo zonder rafels oid door de fondant, maar spannend bleef het wel....
wow heel gaaf
bedankt voor de uitleg ga hem zeker een keer maken leuk voor me eigen verjaardag!
wow heel gaaf
bedankt voor de uitleg ga hem zeker een keer maken leuk voor me eigen verjaardag!
graag gedaan, ik heb de kunst afgekeken van Adrienne's HowTo en een beetje creatief denken van mezelf erbij toegevoegd...
Beetje van mezelf en een beetje van....
ja ik zag de how to en ik ben verliefd vondt het zo leuk dus die ga ik maken voor me eigen verjaardag
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » wie o wie weet dit?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.