1

Onderwerp: Even voorstellen

Hé mede-baksters,

Ik ben sinds vanochtend nieuw lid op deze site.
Vooraf heb ik al heel wat kunnen lezen en gebruiken van de site, maar ik wil uiteraard ook mijn ervaringen delen met jullie.

Afgelopen vrijdag dan eindelijk een taart-dagje gehad met een vriendin. Het was allemaal even goed bekijken wat we moesten doen en wanneer we wat moesten bereiden.

Ik heb in ieder geval donderdagavond de taarten al gebakken (de eerste was uiteraard helemaal mislukt (tot verbranding toe). Daarna ging het prima en zijn we ze vrijdagochtend gaan bekleden.

Ik heb alleen nog enkele vragen en ik hoop dat jullie hier antwoord op kunnen geven.
- hoe krijg ik de taart wat vochtiger en wat losser (het was nu erg droog en vast)
- hoe krijg je de onderkant mooi recht en afgesloten (krijg nu als resultaat dat ik een aantal ophopingen van deeg heb)
- hoe kan je de taart het beste invriezen
- wanneer wordt de taart ong. "te" oud om te gebruiken.
- hoe kan je de taart het makkelijkse snijden als je het zelf moet doen, zonder een 2e persoon.

Hoop dat jullie mijn antwoorden kunnen geven.

VoorIedereGelegenheid is er wel een taart, cupcakes of high tea te verzinnen. www.vooriederegelegenheid.nl

2

Re: Even voorstellen

Welkom op het forum!

- Je beslag goed luchtig mixen en niet  bakken op een te hoge temp. Ook niet te lang. Eventueel kun je tremperen om je kapsel wat minder droog te maken.

-bolling eraf snijden en kapsel omdraaien..... tada een strakke bovenkant

-in 2 pedaal emmer zakken

-afhankelijk van de vulling... Ik zeg meestal 3 dagen als de taart goed bewaard is. Maar mijn schoonmoeder eet er soms een week van  ;)

-een taartzaag!


Hoop dat je iets aan mijn antwoorden hebt. Verder wanneer je de faq doorleest kom je ook heel veel info tegen die erg fijn is om te lezen wanneer je begint.

3

Re: Even voorstellen

we hebben een taart zaag gebruikt maar 1 van ons ging snijden en de ander moest hem vasthouden anders lag ie in stukken over de hele tafel heen.
dat was dus de vraag hoe kan dit anders want niet iedere keer gaan we samen taarten maken

gr
miranda
ps ik ben dus die vriendin in het stukje

4

Re: Even voorstellen

Bedankt voor de reactie.
Hierbij nog even een verduidelijking, want ik zag dat het niet helemaal goed overkwam hoe ik een vraag had omschreven.

Ik bedoelde eigenlijk:
- hoe krijg je de onderkant mooi recht en aan de onderkant goed afgesloten (krijg nu als resultaat dat ik een aantal ophopingen van marsepein heb, en niet het rechte wat je bij andere taarten ziet), dus dat je ook geen cake of botercreme krijg te zien.

Bedankt.

VoorIedereGelegenheid is er wel een taart, cupcakes of high tea te verzinnen. www.vooriederegelegenheid.nl