1

Onderwerp: ganache wel of niet opkloppen voor taart af te smeren

Hallo allemaal,
ik wil een taart afsmeren met ganache om hem daarna te bekleden met fondant. Moet ik de ganache na het afkoelen nu wel of niet opkloppen? 

                                 Groetjes Ans
p.s. ik heb begrepen dat ganache steviger is dan botercreme wanneer het een tijdje buiten de koelkast staat.

2

Re: ganache wel of niet opkloppen voor taart af te smeren

om af te smeren, niet opkloppen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: ganache wel of niet opkloppen voor taart af te smeren

volgens mij krijg je juist luchtbelletjes als je opklopt. dus niet opkloppen

4

Re: ganache wel of niet opkloppen voor taart af te smeren

Idd niet opkloppen.
En het blijft steviger dan botercreme buiten de koelkast. In principe smelt ganache pas als je het echt verwarmd.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com