1

Onderwerp: Wat ging er verkeerd?

Hallo, ik  ben een beginnende bakster. Ik had een mooie taart, maar vandaag ziet het er minder uit.
Heb chocolade biscuitdeeg gebruikt. Als vulling bananenbavarois, afgesmeerd met botercreme. Daaroverheen marsepein.
Was mooi strak, maar nu lijkt het alsof de taart gekrompen is ( hij staat in de koelkast 'bloot') , marsepein hangt aan de zijkant gerimpeld. Voelt niet nat aan. Maar waarom de rimpels??
Graag tips:-)

groetjes Kim

Re: Wat ging er verkeerd?

Heb je een foto??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Wat ging er verkeerd?

Hoe doe ik dat? :o

Re: Wat ging er verkeerd?

Je kunt een foto op hyves of facebook plaatsen of in mijnalbum. Dan kun je de url van de foto kopiëren en hier tussen [img]en[/img] zetten.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Wat ging er verkeerd?

Ben ook wel benieuwd naar de foto...

6

Re: Wat ging er verkeerd?

Met welke botercreme heb je afgesmeerd, en weet je zeker dat er geen bavarois doorheen gelekt kan zijn?

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

7

Re: Wat ging er verkeerd?

Funcakes botercreme en bakzolder bavarois. Weet niet zeker of er bavarois doorheen gelekt is. Maar ik had 2 taartjes en bij allebei hetzelfde gebeurd. Is wel erg toeval toch? Had dikke laag bc.
Morgen komen de foto's. Ben net thuis van werk en moet nog ff uitproberen hoe ik ze erop moet zetten.
Morgen verder ;)

8

Re: Wat ging er verkeerd?

Waarschijnlijk komt het dan door de botercreme. Bij de mix moet water en dan kan je fondant/marsepein smelten (al zijn de meningen hier erg over verdeeld op DLT  ;) ) . Zelf heb ik dit nog nooit meegemaakt omdat ik vanaf de eerste taart al de 1:1 (bv 100 gr boter: 100 gr poedersuiker) gebruik om mee af te smeren. Gebruik alleen de mix om mee te vullen  :Y

9 Laatst bewerkt door Esther68 (28-01-2012 08:58)

Re: Wat ging er verkeerd?

2x...pc is ook nog niet wakker, denk ik.....

10

Re: Wat ging er verkeerd?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DMMHDQO7-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZBXC3DL7-D.jpg
Dit zijn de foto's van het taartje als hij net af is.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4SIWP7XC-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-DP7SW6FS-D.jpg
Deze zijn van erna.
Hij smaakt trouwens wel lekker! hihi

11

Re: Wat ging er verkeerd?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-FJVO4JKW-D.jpg
Dit was het andere taartje, die was op voordat de ramp zich voltrok.
Zelfde vulling, ander velletje.

Groetjes Kim

12

Re: Wat ging er verkeerd?

:Y gesmolten :s

zal toch wel de afsmeerlaag zijn...  :think:  of: heb je dijkjes gebruikt of niet?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: Wat ging er verkeerd?

Carien, wat zijn dijkjes?

14

Re: Wat ging er verkeerd?

Hahaha, nee dus.....

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

15

Re: Wat ging er verkeerd?

Misschien een tip om dit topic even door te lezen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809

16

Re: Wat ging er verkeerd?

Dolfijn schreef:

Hahaha, nee dus.....

Dijkjes is geen verplichting  ;) Ik vul dunne lagen (en dus meerdere per taart) en blijf ruim uit de rand en maak geen dijkjes.

17

Re: Wat ging er verkeerd?

djehr schreef:

Misschien een tip om dit topic even door te lezen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809

Haha, toevallig heb ik die net doorgelezen. Super uitleg van Lori.
Ik heb teveel bc gebruikt. Dacht met een dikke laag, goede buffer te hebben tegen doordringen van de vulling tegen de marsepein....
Goed, doen we dus ook niet meer.... :grr:

18

Re: Wat ging er verkeerd?

Ik maak ook nooit dijkjes, maar breng de ganache of bc 1:1 altijd in 2 lagen aan.
Eerst een keer met een dun laagje. Dat hard laten worden en nog een dun laagje erover

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl