1

Onderwerp: Royal icing vraagjes !!

Haaaaai Medebaksters !!

Aanstaane dinsdag begin ik samen met een vriendin aan de wilton cursus 1, heerlijk 4 weken lang freubelen met taarten, koekjes en cupcakes  :P  can't wait, alleen probeer ik me alvast een beetje in te lezen in wat er zoal voor ingredienten voor Royal Icing zijn, ik weet dat ik het dinsdag allemaal uitgelegd ga krijgen maar wil niet helemaal als leek daar aankomen ...

Hoe maak je nou icing of Royal icing, is dat wel hetzelfde?

Ik lees veel over eiwitpoeder, funcake mix voor Royal icing of zelf maken met eieren en dit kleur je op met de kleurstoffen waar je ook je marsepein mee kleurd  :o

Nou ik ben benieuw, fijne avond allemaal !!

Liefs Ivy

Re: Royal icing vraagjes !!

je maakt butter cream icing, amerikaanse, dus in dit geval met crisco

je kan het ook kant en klaar kopen.

er zit wel eiwitpoeder door, en je kan gewoon je normale kleurstoffen gebruiken!

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Royal icing vraagjes !!

Hai Ivy,

Ben er op dit moment mee bezig en heb er ondertussen 3 lessen opzitten.
Volgende week is het examen !!
Erg leuke cursus, kan niet wachten op de volgende...

Je maakt inderdaad de icing met crisco en eiwitpoeder (meregue-poeder). Officieel moet je alles met Wiltons-pul doen, dus ook met de kleurstoffen van Wilton. Dus als je hebt, mag je doe gebruiken.

Succes, ik hoop dat je hem net zo leuk vindt als ik !!

Mijn creaties zijn vanaf nu te zien op: www.evastaarten.nl !!

4

Re: Royal icing vraagjes !!

@ Taarten prinsesje, creamy icing ohhh nu hoor ik weer iets nieuws !!

@ Taartjes mama, oh wat leuk dat je er nu mee bezig bent :) maar ga ik dan een pot crisco gebruiken? En crisco en eiwitpoeder wordt dan creamy icing ?

Heb je btw je creaties al op het forum staan  :)