1

Onderwerp: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Mijn ganache wordt niet dik, blijft vloeibaar tijdens het mixen! Wat doe ik verkeerd? En hoe kan ik het oplossen ? Heb het al 3 keer gemaakt....

2

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Hoi celes76
Laat je het tussentijds in de koelkast koelen? Of heb je tot nu toe door willen mixen tot een juiste substantie?
Welke de verhouding chocolade slagroom gebruik je eigenlijk? En gebruik je witte, melk of pure chocolade? Daar zit namelijk een groot verschil in. En dan nog een laatste vraag: voeg je nog iets extra's toe of niet?
Als je die vragen hebt beantwoord kan ik kijken waar het misschien aan ligt.
Groetjes Miranda.

3

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Ik probeer het in 1x te mixen
Ik gebruik recept van deze site met witte chocolade.
Voeg er niets extra's aan toe.

4

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Welke verhouding gebruik je?
Voor witte chocolade gebruik ik 1:3, dus bij 250 ml slagroom en 750 mg slagroom

What doesn't kill you, makes you stronger

5

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

300 choco, 125 slagroom ...

6

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Probeer het dan eens langer te mixen. Heb zelf nog nooit witte choco ganache gemaakt maar waarschijnlijk maakt dat niks uit met het mixen.
Zet het desnoods 1 of 2 uur in koelkast en mix het daarna verder tot het romig is.
Hoop dat deze tips je verder helpen.

Groetjes Miranda

7

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Ik heb je titel wat inhoud gegeven, dat geeft meer kans op reacties.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Mijn ervaring is dat het idd niet luchtig wordt als alles nog warm is, dus eerst even goed af laten koelen tot kamertemp en dan mixen. Werkt bij mij altijd. Succes!!

Groetjes Petra

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Bij witte chocola is 300 gr chocola en 100 gr slagroom beter. Heb je de slagroom tegen de kook aan gebracht? Hierbij verdampt ook weer extra vocht, wat de ganache dikker maakt.

10

Re: Heeeeellp! Ganache blijft vloeibaar

Ganache wordt echt alleen door te koelen dikker...
Zet de kom in de koelkast en zie dan of het dikker wordt

Voor 125 ml slagroom heb je eigenlijk wel 375 gr witte chocolade nodig..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!