Onderwerp: banaanofee
En nog eentje van 24 kitchen. Deze vind ik zelf heerlijk.
Bananencake
400 g bananen
225 g ei
225 g zonnebloemolie
300 g suiker
240 g bloem
7 g bakpoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje kaneelpoeder
Saus
300 g suiker
200 ml slagroom
150 g boter
1 mespuntje zout
Garnering
700 ml slagroom
2 bananen
melkchocolade
Bananencake
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de helft van de bananen in plakjes en pureer de overige helft. Vet de taartvorm in met wat olie en verdeel de plakjes banaan over de bodem van de schaal. Meng de gepureerde banaan met het ei en de olie. Meng de suiker met de bloem, bakpoeder, zout en kaneelpoeder. Meng dit met de gepureerde banaan tot een gladde massa. Schep het beslag over de bananenplakjes in de taartvorm. Bak de cake circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen.
Toffee
Laat voor de saus de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat. Verwarm in een ander pannetje de room tot deze bijna kookt en blus hiermee de karamel af. Roer goed door tot een gladde saus en voeg als laatste de boter toe. Voeg voor de diepte van de smaak een mespuntje zout toe. Roer alles goed door elkaar tot een gladde massa ontstaat. Laat de toffee afkoelen op een plaatje.
Toffeeroom
Sla de slagroom stijf. Schep de helft van de toffee door de opgelopte room.
Bannoffee
Verdeel de toffeeroom over de bananencake. Schaaf krullen van de chocolade en verdeel deze over de taart. Beleg met plakjes banaan. Garneer de cake met de overige toffee.