1

Onderwerp: Recept cake debbie brown

Hallo dames,

voor een opdracht heb ik voor de verandering een keer gebruik gemaakt van bakrecepten van debbie brown zoals opgenomen in het boek 50 feestelijke taarten.

Hier gaat ze eigenlijk uit van bijv.
5 eieren- 250 gr, zelfrijzend bakmeel, 250 gr, suiker, 250 gr, margarine en 125 gr. bloem.

Baktijd 1,5 uur.

NU heb ik gister enkele bodems gebakken (nog niet opengesneden) maar vind ze er zo zwaar uitzien. Wie heeft er nog meer ervaring met bakrecepten van Debbie Brown en wat vinden jullie ervan? Ben benieuwd naar andere ervaringen.

2

Re: Recept cake debbie brown

Als ik het recept bekijk, is het de basis van 4-4de cake, met zelfs nog meer bloem...
4-4de cake maak ik eigenlijk alleen maar als cake om zonder iets op te eten, desnoods met wat appeltjes of chocolade door, maar zeker niet gevuld, afgesmeerd en bedekt met fondant/marsepein, omdat de cake op zich dus idd al zwaar, en door de hoeveelheid boter redelijk vettig, en dus prima zo kan gegeten worden.

Lijkt me dus dat je niks verkeerd gedaan hebt...

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: Recept cake debbie brown

Ha bedankt Marie- popo.

Deze taarten moeten wel gevuld worden mar aarbeienjam en aarbeienmousse, afsmeren met botercreme en bedekken met fondant. Ben dus bang dat hij super machtig gaat worden dus vandaar de vraag. Opzich is hij als cake inderdaad prima maar zou hij niet te machtig zijn voor vullen