1

Onderwerp: vraagje over chocolademouse en bewaren

hoi allemaal,

ik wil voor vrijdag mijn derde taartje gaan maken.
Het is voor de geboortedag van ons engeltje.
nu wilde ik hem vullen met de makkelijke chocolademouse van de site.
maar kan ik de taart daar ook mee afsmeren en daarna decoreren met fondant? en hoe moet de taart dan bewaard worden in de koeling of schuur?
gaat het fondant dan niet smelten?

alsvast bedankt!

Alles komt goed aan het eind,zo niet? dan is dat niet het eind!

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

Ow wat een heftige reden voor een taart! Ik zou de taart zeker niet afsmeren met choco mousse...veel te nat. Afsmeren kan het beste botercreme van 250gram roomboter en 250 gram poedersuiker, 10 minuten mixen. Je zou evt. wat poedersuiker door cacaou kunnen vervangen. Dan je afgesmeerde taart op laten stijven in de koelkast en daarna bekleden. Ik zou hem zeker in de koelkast bewaren.

sterkte met deze moeilijke dag!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

3

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

ik ben maar een beginner maar wat ik doe is de biscuit vullen met chocomousse en afsmeren+bekleden met ganache
of ben ik verkeerd bezig ?

4

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

dankje voor de reactie!

nu ben ik een stuk verder haha

ja het is best een heftige reden idd het word haar 3e verjaardag en mijn dochtertje van 5 vind dat we niet verdrietig moeten zijn maar taart moeten eten!
dus daarom willen we samen een taartje gaan maken.
ik hoop dat hij gaat lukken!

liefs

Alles komt goed aan het eind,zo niet? dan is dat niet het eind!

5

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

je kan met ganache of met BC afsmeren. Niet met chocolademousse.
Het zal voor jou misschien een moeilijke reden zijn om taart te maken en ik wens je veel sterkte.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

6

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

vandaag de chocomoussetaart getrakteerd aan mijn collega's en hij was heel geslaagd
chocoladebiscuit, gemakkelijke chocomousse dertussen en afsmeren bekleden met witte ganache !
succes !

7

Re: vraagje over chocolademouse en bewaren

Ik wil jullie heel erg bedanken voor de tips die jullie hebben gegeven!
Het is helemal gelukt met het taartje voor ons engeltje zal zo even de foto's plaatsen

liefs fientje

Alles komt goed aan het eind,zo niet? dan is dat niet het eind!