1

Onderwerp: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Hallo allemaal,
ik heb pas twee keer cakepops gemaakt en ik loop tegen een probleem:
Ik maak de cakeballetjes (cakekruimels vermengd met bcm of monchou), zet ze in de koelkast om op te stijven.
Dan 'prik' ik de stokjes er in maar dan ontstaan er scheuren vanaf het punt waar het stokje in gestoken is.
Erg jammer, want na het decoreren blijf je dit zien.
Wie kan me helpen en weet waar het aan kan liggen?
Alvast bedankt!
Groetjes Corinne.

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

dip je de stokjes wel in chocolade voordat je ze in het balletje steekt?

Life is what you bake it.

3

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Met een puntig stokje een gaatje voorprikken?

4

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Taartenmarie schreef:

dip je de stokjes wel in chocolade voordat je ze in het balletje steekt?

Ja, dat doe ik inderdaad.

5

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Tante Tien schreef:

Met een puntig stokje een gaatje voorprikken?

Bedoel je voor het koelen?

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Hoe lang laat je de balletjes in de koeling liggen? Misschien te lang waardoor ze te stijf zijn en barsten?
Ik doe ze eigenlijk alleen even in de vriezer als het stokje er al aan zit en dat is om de chocolade sneller te laten stollen na het dippen.

Life is what you bake it.

7

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Oke, ik heb ze echt een dag in de koelkast gelegd. Dan zal dat het hem zijn.
Bedankt voor je reactie!

8

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Corinne1981 schreef:
Tante Tien schreef:

Met een puntig stokje een gaatje voorprikken?

Bedoel je voor het koelen?

Yep!

9

Re: Scheuren in cakepops? Hoe voorkomen?

Ik denk dat ik de stokjes er beter in kan steken vlak nadat ik de balletjes gedraaid heb en ze dus nog niet opgesteven zijn.
Bedankt voor de tips! Ik ga het een keer uitproberen.