1

Onderwerp: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Hallo mensen,

Volgens mij is het tylose dat men gebruikt om marsepein en fondant uit te laten harden toch?
En je kunt er ook eetbare lijm van maken toch?

Nu vroeg ik me af of ik ook tylose kan gebruiken bij suikerpasta.
Gezien ik een konijn wil maken met grote lange opstaande oren van suikerpasta.

Weet iemand dit?

Groetjes Knollie

Uit je dak met GEBAK!!!!

2

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Ik dacht dat suikerpasta en fondant hetzelfde waren :think:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Oh dat weet ik dan niet, zou kunnen.
Ik weet het echt niet.  :rolleyes:

Uit je dak met GEBAK!!!!

4

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Maar wat bedoel jij dan met suikerpasta?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Suikerpasta is fondant.

Marsepein wordt niet hard met tylose.

En ja je kunt het mengen met water(1 theelepeltje, afgestreken, op kopje water goed roeren en uurtje laten staan.In koelkast 4/6 weken houdbaar mits schoon. Dus beetje in ander potje of op schoteltje als je het gebruikt en rest terug in koelkast.)

Ja als je fondant extra tylose geeft b.v Bakels en funcakes of merk sligro dan word het onderwerp wat je boetseert goed hard.
Het is niet echt lekker of makkelijk eetbaar meer.

Wat bedoel jij met suikerpasta in dit geval?
Toch geen icing voor royal icing he?

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

6

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

En als ik marsefont maak dan?
Kan dat wel in combinatie met tylose?

En hoeveel moet ik gebruiken bij bv 50 gram fondant oid?

Groetjes Knollie

Uit je dak met GEBAK!!!!

7

Re: Suikerpasta stevig maken met tylose?

Alle fondant kan met tylose.
En je doet een mespuntje op 100 gram gekochte fondant.(Bakels, funcakes enz, er zit nl al tylose in verwerkt)
Als je zelf maakt mag je 10 gram op de 500 gram zelfgemaakte fondant doen om er lekker mee te kunnen bouwen/boetseren.
Niet teveel erin doen want dan wordt de fondant bros en breekt het als je een klein onderdeel maakt.
De fondant wordt ook te droog en werkt dan niet prettig.

Je kunt natuurlijk ook een eigen Mexicaanse pasta maken.
Recept staat ook op deze site.
Dat bouwt ook erg lekker, daar gaat meer tylose in en het wordt kneppelhard.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!