1

Onderwerp: tiramisu

Ingredienten:

60 a 70 stuks lange vingers ( dit ligt eraan hoe groot je blik is ) kan ook minder zijn
Sterke koffie ( zelf gezet of oploskoffie )
30 gram suiker en rum naar eigen smaak.

De koffie met de suiker en rum vermengen. De lange vingers in een platteschaal vol laten zuigen met de koffie /rum en suiker mengsel. Maar laat ze niet te doornat worden want dan zijn ze erg week en lastig te verwerken.

ca 400 a 500 gram  Mascarpone
2 eierdooiers ( dus niet het wit gebruiken )
Suiker naar eigen smaak

Klop de eierdooiers met de suiker dik en schuimig en roer met een garde de mascarpone erdoor.

Een taartvorm of andere schaal de bodem vullen met lange vingers ( die je licht hebt uitgedrukt of hebt laten uitlekken, zijn ze niet erg nat kan je ze zo verwerken ) en daarop de mascarpone cremevulling, dan weer lange vingers / marcarpone cremevulling en ga zo door.
Als laatste een laag lange vingers met daaroverheen een laag cacaopoeder.

De tiramisu moet minstens 12 uur in de ijskast staan

2

Re: tiramisu

mmmmm lekker!

3

Re: tiramisu

Lenney schreef:

mmmmm lekker!

Onwijsss lekkerrrrrrr!  :P