Onderwerp: Perentaartjes
Hier een recept van heerlijke perentaartjes, de uitgebreide versie met foto's staat op mijn blog!
Wat heb je nodig
- 4 kleine taart vormpjes (te koop bij oa de HEMA)
- 2 ronde uitstekers, groter en even groot als de vormpjes
- kleine decoratie uitstekers
- 250 gr zelfrijzendbakmeel
- 1 ei
- 80 gr suiker
- 150 gr koude boter
- extra boter om in te vetten
- 2 grote peren
- kaneel
- extra suiker
- citroensap
- abrikozenjam
- Verwarm de oven voor op 160°C.
Begin met het deeg. Doe het meel, de suiker het ei en de koude boter in een kom en kneed dit tot een bal. Kneed dit niet veel langer dan nodig.
Verpak het deeg nu in plastic folie en leg en in de koelkast tot het wat is opgesteven. Vet de bakvormpjes goed in met boter.
Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes. Meng kaneel en suiker door de peer naar smaak.
Bebloem nu je werkblad en rol het koude deeg uit.
Steek uit het deeg 4 cirkels die iets groter zijn dan de vormpjes. Leg het deeg over de vormpjes, duw het voorzichtig aan en prik gaatjes in de bodem.
Steek nu 4 cirkels uit het deeg die even groot zijn als de vormpjes. Voor een geribbeld effect steek je deze uit met een karteluitsteker. Met wat kleine uitstekers maak je nu een paar gaatjes in de cirkel en kun je hem met wat extra deeg decoreren. Plak extra deeg vast met een beetje koud water.
Vul nu de vormpjes met het kaneel peer mengsel, zorg dat het vocht niet mee gaat in de vormpjes.
Leg de versierde cirkels boven op het peer mengsel en druk de randjes voorzichtig aan.
Bak de taartjes in 45 min goudbruin. Haal de taartjes wanneer ze klaar zijn voorzichtig uit de vorm door ze om te keren op een bord.
Verwarm wat abrikozenjam en bestrijk de taartjes hiermee zodat ze mooi gaan glimmen. Eventueel kun je ze voor dat je ze serveert bestuiven met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Liefs,
Irene