Welk merk fondant gebruik je? Want er zit een verschil op de kwaliteit, sommige fondant is ook meer geschikt voor boetseren, andere dan weer voor bekleden.
Wat gebruik je om je fondant op uit te rollen? Poedersuiker maakt fondant droger en dus gaat het ook makkelijker scheuren.
Hoe lang kneed je het fondant door, want het moet soepel zijn, maar ook weer niet te veel gekneed want dan kan het weer gaan scheuren.
Wat voor mij het beste werkt:
fondant 10sec in de magnetron, dan goed doorkneden waarbij mijn handen en het IKEA matje met crisco zijn ingesmeerd. Dan uitrollen tot ong 2mm dikte - belangrijk dat je de lap niet veel groter maakt dan wat nodig is voor de taart want het zal anders door het gewicht zelf trekken en dan krijg je gemakkelijker scheuren, fondant met matje en al omdraaien boven de taart (door de crisco komt het vrij snel vanzelf los).
Bij een vierkante taart eerst de hoekjes veilig stellen.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com