1

Onderwerp: Waarom merengue botercreme niet smeerbaar?

Hi, ik heb een vraag. Gisteren heb ik merengue botercreme gemaakt met eiwitpoeder. Ik wilde de taart ermee afsmeren maar dat ging bijna niet. Het bleef geen gladde substantie op de taart, maar werd korrelig. Iemand enig idee wat ik verkeerd gedaan zou kunnen hebben??

2

Re: Waarom merengue botercreme niet smeerbaar?

Heeft deze in de koeling gestaan?

3

Re: Waarom merengue botercreme niet smeerbaar?

was de suiker wel goed gesmolten?

4 Laatst bewerkt door JPS (09-01-2012 13:34)

Re: Waarom merengue botercreme niet smeerbaar?

Dan is het gaan schiften. Dit kan komen doordat je eiwit met suikermengsel niet heet genoeg is geweest maar vaker komt het omdat het te koud is (in de koelkast geweest). Als het schift kun je het even iets opwarmen in de magnetron of au bain marie en daarna weer mixen.
Het wordt dan weer zalvig en zacht en smeerbaar.

Als je het toch eerst wilt bewaren in de koelkast of vriezer moet je het ruim van tevoren eruit halen zodat het weer op kamertemperatuur is als je het gaat verwerken.

Gr
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

5

Re: Waarom merengue botercreme niet smeerbaar?

Allemaal bedankt! Ik had het idd in de koelkast gezet, een paar uur. Volgende keer laat ik het buiten de koelkast staan!!!