1 Laatst bewerkt door Anoukje89 (03-01-2012 21:31)

Onderwerp: Macarons zonder kraagje?

Hallo allemaal,

Ik heb net voor de 4e keer macarons gemaakt. Elke keer lukken ze aardig en zijn ze heerlijk. MAAR ze hebben nog geen enkele keer het bekende 'kraagje' gehad. Ik gebruik het recept met de suikersiroop. Heeft iemand een idee wat ik fout doe?

Groetjes,

2

Re: Macarons zonder kraagje?

Laat je ze een tijdje staan om te drogen voor je ze in de oven zet?

3

Re: Macarons zonder kraagje?

@Monique53:
Ja ik laat ze minimaal een uur staan en soms zelfs langer. Ik wacht meestal tot ze niet meer aan mijn vingers plakken.

4

Re: Macarons zonder kraagje?

Je moet inderdaad wachten tot het niet meer aan je vingers plakt, maar dat doe je al.

Dan weet ik het niet, sorry

5

Re: Macarons zonder kraagje?

@Monique53:
Toch bedankt voor het meedenken!

6

Re: Macarons zonder kraagje?

Verder niemand een idee?  :(

7

Re: Macarons zonder kraagje?

Ik heb het boekje 'Makarons, de geheimen van de paissier' gekocht. (is een echte aanrader!)

Er is ook een vragenrubriek en bij jouw vraag staat het volgende antwoord:

Het beslag was te dun doordat het te lang bewerkt is. De eiwitten zijn stukgeslagen en daardoor kon het beslag niet meer rijzen tijdens het bakken.

groetjes sam

8

Re: Macarons zonder kraagje?

@Sam
Bedankt! Ik zal de volgende keer eens wat minder lang kloppen kijken of het dan beter gaat.