1

Onderwerp: Ganache

Ik wil voor het eerst proberen om een taart met ganache te bekleden. De taart vul ik met bokkepootjesroom.
Moet ik de lagen dan evengoed afwerken met botercreme zodat de room zich niet met de ganache mengt?

Thnx voor de hulp alvast!

2

Re: Ganache

Versta ik het goed dat je vraagt of er ook een dijkje van botercrème moet gespoten worden?

In elk geval doe ik dat bij elke taart, omdat je dan een gelijke hoogte hebt rondom zodat je weet hoe hoog je de vulling moet smeren en dus de laag biscuit/cake erboven niet scheef zal zakken.
Sowiezo smeer ik de ganache ook nog goed in de openingen om alles af te sluiten, dat geeft bij mij ook het mooiste resultaat.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: Ganache

Volgens mij zou je ook prima een deel van (klein beetje) van je ganache kunnen laten afkoelen en opkloppen en daar een dijkje van maken. Dat is dan stevig genoeg om de vulling op zijn plaats te houden en de taart niet in te laten zakken.
Moet je wel de rest weer even opwarmen voor je gaat overgieten...