1

Onderwerp: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

omdat ik vanwege mijn gezellige (ahum) dubbelpostings ook niet meer kan zoeken (of melden of mailen) zal ik helaas mn vraag hier moeten stellen

ik vermoed zelf dat het niet houdbaar buiten koelkast is  maar wil toch zekerheid

ik wil voor vrijdag een botercreme maken op basis van ganache want die vind ik persoonlijk lekkerder dan gewone botercreme

maar ja.. wil ze wel goed adviseren hoe het taartje te bewaren

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

2

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Ganache is met verhitte slagroom , dusssss buiten de koelkast houdbaar

Taart groetjes Ellen

3

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

even OT :maar ik had hier gelezen op het forum dat iemand anders hier ook niet kon de zoekfunctie gebruiken dus die zocht via google : deleukstetaarten + "het trefwoord".  Misschien kan dat je helpen voor de volgende keer dat je iets moet zoeken?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

tnx beide :)

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

tnx beide :)

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

6

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Ellen Lagas schreef:

Ganache is met verhitte slagroom , dusssss buiten de koelkast houdbaar


maar de verhitte slagroom moet dan wel minimaal 80 graden bereikt hebben, anders is het niet buiten de koelkast houdbaar.
en slagroom kookt al bij 60graden, dus koken is nog niet voldoende, flink doorkoken dus!

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

7

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Of gewoon al beginnen met 'houdbare slagroom' die is voor die tijd al voldoende verhit...

8

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Is het je opgevallen, dat je startbericht niet dubbel is geplaatst?

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Sytske_ schreef:

Of gewoon al beginnen met 'houdbare slagroom' die is voor die tijd al voldoende verhit...

Dit geldt alleen zolang de verpakking gesloten is. Als het pakje open is is deze slagroom net zo goed bederfelijk...

Life is what you bake it.

10

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Ik kan je helaas niet adviseren maar ik vind het slagroom verhaal wel interessant.
Het klinkt voor mij wel een soort van logisch als er eerst wordt geschreven; je moet de room min 80 graden verhitten, dan kan de slagroom buiten de koelkast blijven.
Als je dan lang houdbare neemt die dus volgens Sytske al op een hoge temp is verwarmd, zou die toch ook verwerkt buiten de koelkast houdbaar moeten zijn.
Ik heb er geen verstand van maar zie het verschil tussen die beide dan niet.
Natuurlijk gaan beide uiteindelijk bederven maar het zal om een dag of een paar uur gaan in de vraag.
Ik zou wel willen weten hoe het precies zit dus ik lees nog even mee.

Shower the people you love with love - James Taylor and me ;-)

11

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Taartenmarie schreef:
Sytske_ schreef:

Of gewoon al beginnen met 'houdbare slagroom' die is voor die tijd al voldoende verhit...

Dit geldt alleen zolang de verpakking gesloten is. Als het pakje open is is deze slagroom net zo goed bederfelijk...


Maar als ik 'gewone' slagroom verhit is die buiten de koelkast houdbaar... en dan zit het toch echt niet in een gesloten verpakking??
Dus hoe zit het nu??

Ik lees even mee....

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

12

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/se … 1732045882

13 Laatst bewerkt door pennyroyaltea (05-01-2012 10:54)

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

anja66 schreef:

Is het je opgevallen, dat je startbericht niet dubbel is geplaatst?

hij was wel dubbel geplaatst maar de andere is allang verwijderd door een mod ;)

overigens vind ik de discussie wel interesant geworden.

denk dat ik inderdaad houdbare slagroom ga gebruiken (vorige keer ook omdat ik minus L slagroom had gebruikt) al schijnt dat ook niet veel uit te maken.

@zuki de link doet het niet

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

14 Laatst bewerkt door pennyroyaltea (05-01-2012 10:54)

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

-

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

15

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

en weer dubbel  :s

Ligt toch echt niet aan het forum, waarmee/hoe plaats je je berichten?

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

ik plaats hem gewoon met een simpele medion pc met windows explorer (de ena laatste variant)

geen laptop geen tablet geen mobiel..
ik heb hier alles al nagekeken en ook heb ik bij andere fora totaal geen problemen alleen hier :(

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

17 Laatst bewerkt door pennyroyaltea (05-01-2012 10:56)

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

-

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Ik heb t hier ook, let maar op! :+

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Heeeejjj...waarempel...al weken komen mijn posts 2 keer en nu 1 keer!! Ik zeg FEESTJE!!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

20

Re: was hij nou wel of niet houdbaar buiten koelkast

Sytske_ schreef:

Of gewoon al beginnen met 'houdbare slagroom' die is voor die tijd al voldoende verhit...


:Y  :Y  :Y  Die gebruik ik ook altijd

Taart groetjes Ellen