Onderwerp: pletskeskoek recept
Het recept voor de pletskeskoek:
Je hebt nodig:
100ml sterke koffie
500 gram boter (margarine of roomboter)
250 gram bastardsuiker
2 of 3 pakken theebiscuits (zonder suiker)
pak hagelslag
Zet eerst ongeveer 100 ml super sterke koffie. Doe ongeveer 5 scheppen koffie in de filter en doe dat met 100 ml water. Laat de koffie afkoelen.
Pak dan:
500 gram boter, 250 gram bastardsuiker, en doe 3 eetlepels koffie bij de suiker en boter en mix dat heel goed door elkaar.
Leg op een plaat 9 theebiscuits. Doe daarover een laagje botercreme (ongeveer 2 mm). Dompel dan de theebiscuits heel kort in de koffie en leg weer een laag erop. Dan weer met botercreme, en weer de theebiscuits in koffie dompelen en op de taart, en dan zo hoog maken als je zelf wilt. Ik doe meestal ongeveer 7 a 8 lagen hoog. Dan bovenop en rondom weer botercreme, en dan afdekken met hagelslag.
Het beste is de taart 1 dag van te voren te maken, want dan is de koffie goed ingetrokken. Niet in de koelkast zetten want anders is hij heel moeilijk aan te snijden.