1

Onderwerp: pletskeskoek recept

Het recept voor de pletskeskoek:

Je hebt nodig:
100ml sterke koffie
500 gram boter (margarine of roomboter)
250 gram bastardsuiker
2 of 3 pakken theebiscuits (zonder suiker)
pak hagelslag

Zet eerst ongeveer 100 ml super sterke koffie. Doe ongeveer 5 scheppen koffie in de filter en doe dat met 100 ml water. Laat de koffie afkoelen.
Pak dan:
500 gram boter, 250 gram bastardsuiker, en doe 3 eetlepels koffie bij de suiker en boter en mix dat heel goed door elkaar.

Leg op een plaat 9 theebiscuits. Doe daarover een laagje botercreme (ongeveer 2 mm). Dompel dan de theebiscuits heel kort in de koffie en leg weer een laag erop. Dan weer met botercreme, en weer de theebiscuits in koffie dompelen en op de taart, en dan zo hoog maken als je zelf wilt. Ik doe meestal ongeveer 7 a 8 lagen hoog. Dan bovenop en rondom weer botercreme, en dan afdekken met hagelslag.
Het beste is de taart 1 dag van te voren te maken, want dan is de koffie goed ingetrokken. Niet in de koelkast zetten want anders is hij heel moeilijk aan te snijden.

http://www.zwanger.startpagina.nl/prikbord/addon.php?3385,module=embed_images,url=http%3A%2F%2F94.100.113.165%2F754150001-754200000%2F754162501-754162600%2F754162561_5_JAPy.jpeg

2

Re: pletskeskoek recept

Hee dat maakt mijn moeder ook altijd met verjaardagen. Bij ons heet het ongebakken taart.

Groetjes Elise

3

Re: pletskeskoek recept

wel leuk zeg dat het bij jullie een andere naam heeft. Hier heet het echt "pletskeskoek" Want pletskes zijn theebiscuits/koekjes.

4

Re: pletskeskoek recept

Fiat500 schreef:

wel leuk zeg dat het bij jullie een andere naam heeft. Hier heet het echt "pletskeskoek" Want pletskes zijn theebiscuits/koekjes.

En bij ons heet dit 'kelderkook'. Werd vroeger schijnbaar een of twee dagen in de kelder gezet om de smaken goed in te laten trekken.  :)

5

Re: pletskeskoek recept

Lindake schreef:
Fiat500 schreef:

wel leuk zeg dat het bij jullie een andere naam heeft. Hier heet het echt "pletskeskoek" Want pletskes zijn theebiscuits/koekjes.

En bij ons heet dit 'kelderkook'. Werd vroeger schijnbaar een of twee dagen in de kelder gezet om de smaken goed in te laten trekken.  :)

Het is ook het lekkerste deze koek 1 of 2 dagen van te voren te maken. :D