1

Onderwerp: trempeersiroop of smaakstof?

Ik heb een week of wat geleden bij de Makro schwarzwaldermuffins gekocht, die waren lekker! :Y

Heb nog nooit schwarzwalder gegeten dus wist niet wat ik moest verwachten. Dacht dat er kersenvulling in zou zitten, maar niet dus. Het smaakte wél naar kersen en het was lekker smeuig, maar nu wil ik deze proberen na te maken thuis.

En ik vraag me af; welke kan ik dan het beste gebruiken hiervoor; trempeersiroop of smaakstof?

iemand een idee?

alvast bedankt :)

2

Re: trempeersiroop of smaakstof?

Ik denk dat ik kirsch zou gebruiken.  :think:  :Y

Het is per slot van rekening: Schwarzwalderkirschtorte :+

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

3

Re: trempeersiroop of smaakstof?

en wat is dat dan? :rolleyes:

4

Re: trempeersiroop of smaakstof?

Kirsch is een hele sterke kersenlikeur; een zgn 'eau de vie'
Ik vind het te sterk om puur te drinken, maar erg lekker om te mengen, mn in taart, toetjes ed :9

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

5

Re: trempeersiroop of smaakstof?

tuffie28 schreef:

en wat is dat dan? :rolleyes:

kirsh is een kersenlikeur
met wat suikerwater een trempeersiroop van maken en dit in een chocolade kapsel met wat kersen[vlaaivulling en slagroom
rondom afsmeren met slagroom en bestrooien met echte chocolade vlokken

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

6

Re: trempeersiroop of smaakstof?

coconuts schreef:
tuffie28 schreef:

en wat is dat dan? :rolleyes:

kirsh is een kersenlikeur
met wat suikerwater een trempeersiroop van maken en dit in een chocolade kapsel met wat kersen[vlaaivulling] en slagroom
rondom afsmeren met slagroom en bestrooien met echte chocolade vlokken

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

7

Re: trempeersiroop of smaakstof?

maar heb ik dan geen last van de alcohol?


Het is de bedoeling dat het naar kersen smaakt,

Ik wilde dus proberen om met de browniemix van funcakes te bakken en daarin die smaak verwerken, dus verder geen vullingen aanwezig ( nou ja, zal er nog stukjes chocola indoen, maar meer niet :) )

Nu zit ik net in de webshop een bestelling te maken en vraag me dus af wat ik dan het beste kan nemen om een kersensmaak in mn brownie te krijgen? :think:

8

Re: trempeersiroop of smaakstof?

als je wat kirsh meebakt in de brownie vervliegt de alcohol
of je moet eens kijken bij lorr an in de webshop of die geen kersensmaak heeft als je liever geen gebruik maakt van alcohol

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

9

Re: trempeersiroop of smaakstof?

ik zie dat patidess trempeersiroop kirsh heeft zonder alcohol
als je je brownies hiermee besprenkelt na het bakken is ook erg lekker, maar ik zou het niet meebakken

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

10 Laatst bewerkt door tuffie28 (29-12-2011 11:49)

Re: trempeersiroop of smaakstof?

oke, ik heb iets meer uitleg nodig geloof ik   :s

Als ik op het browniebeslag kirsch giet, gaat het dan niet mis / wordt het 1 grote natte bende?

snap er even niets van :/


als je wat kirsh meebakt in de brownie vervliegt de alcohol
of je moet eens kijken bij lorr an in de webshop of die geen kersensmaak heeft als je liever geen gebruik maakt van alcohol

11

Re: trempeersiroop of smaakstof?

tuffie28 schreef:

oke, ik heb iets meer uitleg nodig geloof ik   :s

Als ik op het browniebeslag kirsch giet, gaat het dan niet mis / wordt het 1 grote natte bende?

snap er even niets van :/


als je wat kirsh meebakt in de brownie vervliegt de alcohol
of je moet eens kijken bij lorr an in de webshop of die geen kersensmaak heeft als je liever geen gebruik maakt van alcohol

of je doet wat kirsh likeur door je beslag
of je doet na het bakken en afkoelen een beetje trempeersiroop over je cake dit trekt er in, maar je moet natuurlijk geen koffiekopje vol gebruiken maar een of twee eetlepels sprenkelen

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

12

Re: trempeersiroop of smaakstof?

ok bedankt, het kwartje is gevallen :thumb: