Onderwerp: afsmeren taart

hoi Dames

ik ben nu een half jaartje bezig met taarten maken. Alleen wat mij nog steeds niet lukt is de taart afsmeren. Op sommige site zien de taarten er zo strak uit en recht, ik wil dat ook, alleen het lukt mij niet. heeft er iemand tips voor mij dat ik ook mijn taarten mooi rond en recht krijgt.

Groetjes Judith

j.e.blok@ziggo.nl

2

Re: afsmeren taart

Welkom op het forum :)
Als je titels, omschrijvingen en sticky's (belangrijke topics bovenin elke rubriek) even leest, wordt vanzelf duidelijker in welke rubriek je vraag past. De rubriek "Over de site" is bijvoorbeeld bedoeld voor vragen over de website zelf.

[MOVE] --> Bekleden

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: afsmeren taart

De rubriek over de site is voor vragen over de site. Ik ga je verhuizen naar de goede rubriek, in dit geval 'bekleden' omdat je graag strak wilt bekleden.

In de sticky's bovenin elke rubriek staat welke vraag waar thuishoort, het is handig om die eens door te lezen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: afsmeren taart

Ikke was lekker schneller :P

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: afsmeren taart

Ooow, jij weer. :rolleyes:

@Judith; Dit topic is handig http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=169809

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: afsmeren taart

Zal ik dan een poging doen om je antwoord te geven: Je moet aan de zijkant beginnen met afsmeren en je paletmes goed rechtop houden. Zorg dat je botercreme goed smeerbaar is. Als het te hard is, trek je je biscuit kapot. Dan een half uur in de koelkast. Als hij goed koud en dus een beetje hard is, opnieuw afsmeren of natrekken met een in water opgewarmd en afgedroogd paletmes.
En veel oefenen. Ik heb er nu ongeveer 10 gemaakt en zojuist de laatste twee waren netjes recht aan de zijkanten...

Tieneke