1

Onderwerp: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Hallo allemaal ,

ik ga een 20 cm blanda kapsel ( met een extra erbij gebakken onderlaag , dus behoorlijk hoog ) bekleden met wit marsepein .

Nu heb ik al een avondje witte fondant rozen knutselen erop
zitten en ze zijn mooi gedroogd , maar toch best wel zwaar...

Hoe ga ik deze roosjes ( een stuk of 45 , van  groter naar klein  )
het beste op de bolling bevestigen ?

Ik heb het wilde plan ( en dit is pas mijn 4de taartje , hihi ) opgevat om onderaan  met de wat grotere roosjes te beginnen en dan spiraals gewijs ( in cirkels ) de rozen op de taart te bevestigen , de roosjes worden steeds kleiner ...

Snappen jullie wat ik bedoel ? :/

Is witte chocopasta voldoende om mee te plakken of moet ik grover geschut inzetten ?

Vast hartelijk dank voor het antwoord en meedenken ...

Hartelijke groetjes !

2

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

pasta is geen lijm  :nooo

de grotere rozen op een cocktailprikker (of satéprikker, als ze heel zwaar zijn) zetten en erin steken, kleinere met icing en nog kleinere met (eetbare ;) ) lijm.

ben benieuwd :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Ik zou RI voor allemaal proberen en dan de zwaardere stutten totdat dit gedroogd is. Vallen ze er dan nog af dan proberen met spaghetti en in het uiterste geval op tandenstokers.

4

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Ja ik ben ook benieuwd !  :)

Dank je voor je antwoord ....maar een cocktailprikker gaat denk ik niet meer lukken , de roosjes zijn al hard....

Waar koop ik eetbare lijm ? Ik heb helaas niet zoveel tijd aankomende dagen , ik heb een bloemenwinkel dus druk, druk , druk  ( gelukkig ....!)

Icing kan ik zelf maken met poedersuiker ( ? )  , dat zoek ik wel even op....

Dank voor het meedenken dames !

5

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Jij ook bedankt Biggeltaart voor je tips !

6

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

in icing zit ook eiwit, voor de elasticiteit ( :think: geloof ik)

d'r zijn meerdere recepten in omloop, met 'verse' eiwitten en met eiwitpoeder :Y
dat eiwitpoeder en ook de eetbare lijm koop je bij de webshops/taartenwinkel enz.

eetbare lijm kun je ook zelf maken mbv tylose (weet niet of je dat hebt)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Hoi Carien ,
nee tylose heb ik niet ....

Ik heb net wel de cocktailprikkers in de wat grotere roosjes kunnen prikken en dan laat ik de andere roosjes rusten op die met de prikkers , ik geef ze uiteraard wel even een likje icing opdat ze blijven plakken ...

Dat wordt nog spannend eerste kerstochtend ! :D

Dank je !

8

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

:thumb:

wel effe showen hè? O-)  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: Fondant rozen op ronde marsepeintaart

Alleen als die roosjes zijn blijven plakken hoor !  :D

Groetjes !