Onderwerp: Bastogne koekjes maken tbv kersttoetje
Graag even een vraagje om advies.
Ik heb namelijk een heerlijk kersttoetje in gedachten...
Een soort lagen taartje bestaande uit (van onder naar boven)
een koekje
vanille mascarpone
verse frambozen met frambozensaus
een koekje
vanille mascarpone
verse frambozen met frambozensaus
koekje
(topping: poedersuiker+chocolade garnering)
Nou heb ik het recept uitgedacht, maar ben nog niet uit over de koekjes. Dacht zandkoekjes te maken maar die zijn me niet smaakvol genoeg...
Nou zat ik te denken om eigen kleine ronde koekjes te gaan maken van Bastogne kruimels (net als een moncou-taart).
Maar nou vraag ik me af of dit wel gaat houden/stevig genoeg is als ik hier 20 kleine koekjes (doorsnede 6cm, dikte 1/2 cm) van maak.
Het recept van de bastogne bodem is puur de kruimels van de koeken met boter mixen.
Ik dacht in ieder geval de kruimels heeeeeel klein te maken en wellicht wat suiker door de boter, zodat het harder wordt bij het 'opdrogen'.
Hoe denken jullie hierover.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Alle tips zijn welkom!!!
Bedankt!!