1

Onderwerp: Afgewekte taart bewaren

Ik heb al flink wat berichtjes gelezen hier, maar meestal gaat het om de losse delen van de taart.

Maar hoelang kan je ongeveer een afgewerkte taart, gevuld met monchou vulling en jam bewaren?

Daarnaast heb ik nog een vraagje; op youtube had ik gezien dat bloempjes etc van fondant helemaal uitgehard waren. Hoelang duurt dat ongeveer? Is het dan überhaupt nog eetbaar?

Alvast bedankt!

2

Re: Afgewekte taart bewaren

In de vriezer +/- 3 maand.
In de koelkast, 3 a 4 dagen.

Als je het fondant goed dun uitrolt, dan hard het binnen een uurtje al uit. Als je dan nog eens 2 a 3 uur wacht, is het echt hard.
Het blijft wel broos natuurlijk.

Wanneer het hard is, is het nog steeds goed te eten, voor zover fondant goed te eten is dan...

(zegt iemand die fondant echt vies vindt)

..*Heerlijk aan het bakken*..

3

Re: Afgewekte taart bewaren

Ah super dank je wel!
We willen heb vrijdag maken, en het liefst wil ik het met kerst eten. Alleen zaterdag is er geen tijd :)

Bij dat filmpje had ik gezien dat het echt knoerthard was geworden. Het leek alsof je er een raam mee in kon gooien. En dat leek me niet eetbaar haha.

Mijn eerste taart hadden we namelijk diezelfde avond nog gegeten, en toen had ik niet echt gemerkt dat het erg hard was geworden..