1

Onderwerp: Bekleden kerstbal

Ik zie hier op het forum hele mooie kerstballen voorbij komen. Nu was mijn vraag: hoe bekleed je een bolvorm, zonder dat je naden krijgt?

2

Re: Bekleden kerstbal

even in zoekfunctie zoeken op kerstbal +aanvinken bekleden + aanvinken howto's,
en je krijgt de volgende topics:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=128068

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=126274

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=17168

en nog 2 maar die worden naar 1 van deze 3 verwezen.

oftewel, even met de zoekfunctie leren te werken en je kan al veel vinden!

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

3

Re: Bekleden kerstbal

De topics waarnaar verwezen wordt, geven idd al heel veel info...

Ik heb dit weekend ook kerstballetjes gemaakt.

Bekleden doe je dus in 1 keer, ronde vorm uit de uitgerolde (3mm dik ongeveer) fondant/marsepein steken (even zoeken naar de juiste grootte, maar als je het balletje erin legt, moet de fondant of marsepein een goeie 2/3 tot 4/5 van de bal bedekken. Fondant/marsepein aan de binnenzijde even besmeren met wat plakmiddel (ik heb abrikozenjam genomen).
Om de bal vouwen en dan voorzichtig met de handen smootheren, tot heel de bal bedekt is. Als je vouwen hebt, blijven over wrijven met wat crisco. Ik heb dan tenslotte de bal blijven ronddraaien in mijn handen tot die mooi rond was.
Als je handen te warm worden, kan je ze even onder ijskoud water steken, anders wordt de fondant of marsepein te zacht.

In elk geval was er bij mij op het einde geen naad of vouw meer te zien!

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com