1

Onderwerp: Hoe voorkom je dat boetseersels in de taart zakken

Hoi,
Ik wil mij deze kerst gaan wagen aan een taart met geboetseerde pinguins en kerstbomen. Nu ben ik alleen bang dat die zware poppetjes in de taart gaan zakken... Dat het er onder indeukt zeg maar.
Is dat iets wat kan gebeuren? En zoja hoe voorkom je dat dan?
Alvast bedankt!

This too shall pass!

2

Re: Hoe voorkom je dat boetseersels in de taart zakken

Hai,

-Zo laat mogelijk op de taart zetten.
-Je zou een kleine douwel kunnen plaatsten in de taart waar de figuurtjes komen te staan.
-Of een kitkat in de taart duwen op die plaats
-Als je ze maakt van fondat en niet te groot dan zijn ze volgens mij niet te zwaar.

Misschien heeft iemand anders nog een idee :Y

3

Re: Hoe voorkom je dat boetseersels in de taart zakken

Het maakt toch niet uit als ze een afdruk maken in de taart. Je zet de boetseersels erop en ze komen er niet meer af voor je gaat aansnijden (en bij mij is dat pas op het moment dat ik de taart onder dat boetseersel nodig heb).
En wacht met het erop zetten van de boetseersels tot je fondant op de taart een beetje is uitgehard.

Mocht je het echt niet willen dan kan je de boetseersels ook op een iets groter en hard geworden rondje (vierkant, of een andre vorm kan uiteraard ook) zetten. Dan verdeel je het gewicht iets meer.

Of je gebruikt de tips van hierboven. Die werken ook.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.