1 Laatst bewerkt door Taartenmarie (16-12-2011 14:00)

Onderwerp: Verhoudingen melkchocolade ganache om af te smeren

Wat zijn de verhoudingen slagroom-chocolade voor melkchocolade ganache om mee af te smeren?
Ik heb tot nu toe alleen witte gemaakt.
Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar kom alleen witte-of pure chocolade tegen...

Life is what you bake it.

2

Re: Verhoudingen melkchocolade ganache om af te smeren

ik gebruik met melk chocolade bijna dezelfde hoeveelheid als bij witte choco

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: Verhoudingen melkchocolade ganache om af te smeren

Bij wit is het 300 gram choco en 125 gram slagroom.
Bij puur is het 300 om 300 gram
Bij melk is het 300 gram choco en 200 gram slagroom.

Als je hierboven  links in de kolom recepten aanklikt en vervolgen bv. bakken en vullen en ook bekleden, dan kun je de recepten op alfabet vinden.

Dit hierboven beschreven zijn mijn hoeveelheden die ik gebruik om ganache te maken.
Er zijn verschillende manieren dus. Deze werken voor mij.
Succes!

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

Re: Verhoudingen melkchocolade ganache om af te smeren

Dames bedankt.
Maar helaas was ik laat met het stellen van mijn vraag en ben ik dus gewoon maar begonnen.
Ik heb 250 gr slagroom gebruikt met 575 gr chocolade.
Dus een verhouding van 1 : 2,3
En het was een goede verhouding om mee te werken. Zacht genoeg om te smeren en het werd ook goed stevig.
Qua hoeveelheden zit het dus tussen de hoeveelheden van jullie beiden in.
Anyway, bedankt voor de antwoorden!

Life is what you bake it.