1

Onderwerp: Royal icing

Ik maak al een tijdje taarten met fondant en nu wil ik mij ook wagen aan Royal icing.
De benodigdheden heb ik al in huis en de koekjes die ik ermee wil versieren heb ik vanmiddag gebakken.

Nou vraag ik mij af hoe lang ik gemaakte/gekleurde Royal icing kan bewaren (afgesloten uiteraard)

Ben helemaal nieuw vwb Royal icing dus tips zijn ook van harte welkom.

Groetjes Lisa

2

Re: Royal icing

Wat RI tips;
*Je spuitzak niet te vol doen.
*Eerst kleurstof toevoegen dan pas water als je je RI gaat aanlengen naar een andere consistentie.
*Niet meer RI in je hand houden dan past, anders moet je teveel kracht zetten.

Ik heb RI (met merenguepoeder gemaakt, dus geen eiwitten erin) wel 2 weken luchtdicht in de koelkast gelaten en dat was nog prima. Ik vind het ook prettig om RI bijv een dag van ter voren te maken zodat je de luchtbellen er de volgende dag makkelijk uit kan roeren. Maar dat is persoonlijk. Hoe het zit met een mix of gemaakt met bijvoorbeeld eiwit poeder weet ik eerlijk gezegd niet.

Succes met de koekjes, ik vond het erg leuk om te doen!