1

Onderwerp: aardbei vulling

hallo allemaal
morgen maak ik voor een vriend van me
een taart
hij wou iets met aardbeienpudding .
kan ik daar nou iets van mona voor gebruiken.
en me baas is dinsdag jarig en verzot op moorkoppen
nu zat ik met het iedee een gigantishe moorkop te bakken
doorsnee ongv 20 cm
maar is dat te doen op welke temperatuur zou de oven dan moeten?

greez sander

2

Re: aardbei vulling

Mona toetje aardbeienkwarktaart is idd erg lekker. Let op dat je de taart niet te lang uit de koelkast houdt. Wel erg zoet, dus als jam zou ik eerder vier vruchten nemen ipv aardbeienjam.

Ik zou met je moorkop gewoon uitgaan van de baktijd die je normaal gebruikt en als hij dan dubbel zo dik is, een minuut of tien a vijftien erbij doen en dan met de prikker kijken of hij gaar is.

Succes!

Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk zit in al de rest!

3

Re: aardbei vulling

oke super de 2e laag word trws banketbakkers room
moet de temperatuur niet lager voor zo grote moorkop

4

Re: aardbei vulling

De moorkop wordt hol omdat het opgeloste vocht snel van binnenuit verdampt en zo de boel opblaast.
Met een lagere temperatuur gaat dat vermoedelijk niet goed.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

5

Re: aardbei vulling

oke dan doen we het op normale temperatuur
is er nog een maximale grote tot ik kan gaan met die
moorkop spuiten