Onderwerp: Startersvraag...
Hallo allemaal
ik ben zeer ambitieus van plan om morgen aan mijn allereerste taart te beginnen voor mijn dochtertjes 2e verjaardag.
Het moet een bumba taart worden, met 24cm biscuit-kapsel en fondant bekleding.
Nu ben ik dankzij deze site en forum al erg ver (denk ik) en heb ik bij Cook en Co heel veel spulletjes al gehaald maar heb toch nog vragen:
Over de creme au beurre: roomboter: moet dat gezouten of ongezouten roombboter zijn???
Over de lagen:
Ik heb een springvorm vn 24cm en ben van plan mijn biscuit 2x door te snijden. Ik heb geen speciale taartzaag gekocht vond ik nogal duur voor een 1e probeersel: tips?? Gewoon een groot broodmes en op hoop van zegen recht snijden ?
Ik heb bakspray van Baukje gekocht voor invetten: goed of gewoon boter?
Ik ben van plan vrijdagavond de biscuit te bakken, en de taart dan zaterdagavond te snijden en te vullen (1x Cr au B en 1x jam met een rand van cr au beurre tegen doorlopen)
en dan zondagochtend met de fondant aan de gang. Daarover zal ik mijn vragen op het bekleden topic zetten.
Ik hoop een blauwe bumba taart te klussen...
Kan wel wat hulp gebruiken, alvast dank voor evt reacties!