1

Onderwerp: vraagje over invriezen stapeltaart

Hallo
Heb al even zitten zoeken in de lijst of ik het antwoord op mijn vraag kan vinden, maar is nog niet gelukt.....Dus stel ik hem gewoon maar.

Ik ga morgen een Matroeska maken, van 3 opelkaar gestapelde biscuits. Deze gaat tot 6 januari in de diepvries. Mijn idee was om de taart in pedaalemmer zakken te verpakken omdat ik geen doos heb voor dit formaat taart.
Nu de vraag....Ik zie in de lijst dat de meeste een ingevroren taart 24 uur van tevoren in de koelkast zetten om te ontdooien en dan in een doos zodat deze het vocht kan opnemen dat vrijkomt. Wat kan ik met mijn hoge taart nu het beste doen....zonder doos en pedaalemmer zakken in de koelkast???

Hoor graag van jullie!

Groeten,
Marianne

Re: vraagje over invriezen stapeltaart

Hoi,

De eerste paar uur met zakken en doos in de koelkast laten ontdooien en na ongeveer 4 uur zit er veel condens in de zakken. Deze verwijderen en dan de taarten in de dozen verder laten ontdooien. Na ongeveer 12 uur zijn je taarten ontdooid.