1

Onderwerp: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Heb nu al regelmatig koekjes gemaakt, altijd met het recept van P.P.
Lukken altijd, lekker, goed van vorm, .. alleen krijgen mijn koekjes nooit mooi kleur  :nooo
Ze blijven echter vrij wit. Wat ik persoonlijk niet zo 'smakelijk' vindt.
In het begin deed ik ze 10min op 175°, nu heb ik er net gebakken (zie foto) maar dan al op 16minuten.

We moeten sowieso ook andere gerechten langer laten bakken of garen..
Kunnen onze oven niet op 180° zetten.
Ik kan toch geen koekjes bakken op 200° ??? :think:

(We hebben een oven van Zanusi, dus op zich geen slecht merk, maar hebben app. 2jaar geleden gekocht en de vorige eigenaars hadden hem dus al)

Mijn vriend zegt altijd 'we hebben een goeie oven, die werkt nog goed', maar ik wil wel mooie koekjes !!  :/  :Y

http://img249.imageshack.us/img249/1369/photo121211174025.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/288/photo121211174429.jpg

2

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Heb je er Ei overheen gedaan ? dat werkt namelijk voor glans en voor de kleuring??

Neem ook een kijkje op mijn blog:
meBakery.blogspot.nl

3

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

waarom zou je ´m niet op 200 zetten? Als jouw koekjes dan wel mooi van kleur worden boeit het toch niet wat er op de knop staat?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

idd met ei bestrijken voor ze de oven ingaan!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

5

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

het ligt ook vaak aan het recept hoe ze kleuren
ik vind ze er prima uitzien hoor
anders eens een ander recept proberen

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

6

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

cupcakenl schreef:

Heb je er Ei overheen gedaan ? dat werkt namelijk voor glans en voor de kleuring??

Wel een ei voor het deeg.
Maar doe jij dan ook nog eens eigeel over de koekjes voor ze de oven in gaan?

7

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Mirjam5 schreef:

waarom zou je ´m niet op 200 zetten? Als jouw koekjes dan wel mooi van kleur worden boeit het toch niet wat er op de knop staat?

Bang dat ze verbranden...  :D

8

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Bedankt voor de tips

9

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Lilium schreef:
Mirjam5 schreef:

waarom zou je ´m niet op 200 zetten? Als jouw koekjes dan wel mooi van kleur worden boeit het toch niet wat er op de knop staat?

Bang dat ze verbranden...  :D

Goed in de gaten houden en als ze mooi van kleur zijn op tijd eruit halen. Of proberen met 2 koekjes dan hoef je niet veel weg te gooien ;)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

10

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Ik heb precies hetzelfde met mijn oven, alleen moet ik lagere temperaturen aanhouden. Die van ons is wel aan vervanging toe. ;)
Beetje eigeel helpt zeker.

11

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Meet de temperatuur eens na met een oventhermometer.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

12

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Vaak worden koekjes bestreken met een beetje eigeel geloof ik.
Met een kwastje een heel klein laagje aanbrenge.

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Mss een nieuwe oven aan de kerstman vragen?!? :lol:  :lol:  :lol:
ik bak nooit op hoge temp.Mijn biscuits bak ik bv op max 150°
Mijn koekjes ook,bak alles alleen iets langer dan.Het eigeel overstrijken is goed voor de kleur,en anders wat cacao door je deeg doen,lekker én donkerder van kleur! :thumb:

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

14 Laatst bewerkt door djehr (12-12-2011 21:49)

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

de koekjes van peggy porschen horen ook bleek te zijn. Als ze bruin worden dan zijn ze knetterhard. Het is typisch een recept waarbij je de koekjes met icing nog versiert. Kijk maar in de foto's in haar boek. Daar zijn ze ook zo bleek. Als je een beetje kleur wilt dan kun je ook chocolade koekjes bakken. Misschien niet helemaal wat je zoekt..maar ziet er wel lekker uit.

Ook zandkoekjes kleuren wat meer dan die van Peggy. Ik gebruik PP ook altijd en mijn koekjes (dikte 5 mm) bakken altijd 14 minuten op 180 graden (dus niet de 6-10 die PP aangeeft)

Dus dat je 16 minuten op 175 graden bakt vind ik helemaal niet zo gek

15

Re: Tijd voor een nieuwe oven of ..?

Haha, niets mis met je oven hoor!
Ze horen idd zo licht te zijn. Ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo storend.
En ik vind het zo'n heerlijke koekjes van PP. Hier zijn ze er allemaal heel gek op.
Maar als je donkerdere koekjes wil, zou je ook eens een ander recept gebruiken.